• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 1991.gada barikāžu dalībnieku ieguldījumu Latvijas neatkarības atgūšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par akciju sabiedrību "Rīgas siltums"

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 1991.gada barikāžu dalībnieku ieguldījumu Latvijas neatkarības atgūšanā

Vakar, 10.martā, aizsardzības ministrs Einars Repše, tiekoties ar ģimenes locekļiem, kuru tuvinieki gājuši bojā barikāžu notikumos 1991.gadā, uzsvēra viņu nenovērtējamo ieguldījumu Latvijas neatkarības atgūšanā.
Uz pasākumu bija ieradušies visu barikādēs kritušo dalībnieku tuvinieki – vecāki, sievas, bērni, brāļi un māsas. Vladimira Gomanoviča tuvinieki uz pasākumu ieradās no Baltkrievijas.
Aizsardzības ministrs Einars Repše pasniedza barikādēs kritušo tuviniekiem grāmatu par Latviju un, uzrunājot barikāžu dalībniekus, uzsvēra: “Janvāra barikādes ir simbols cilvēka nelokāmajai gribai un tautas vienotībai. Ja nebūtu bijis cilvēku, kas gatavi stāties ar kailām rokām pret ieročiem, nezinu, vai rezultāts būtu līdzvērtīgs un Latvija būtu atguvusi savu neatkarību.” Savukārt NBS komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots norādīja: ja nebūtu 1991.gada un barikāžu notikumu, Latvijai nebūtu arī savu bruņoto spēku.
Pasākuma noslēgumā Roberta Mūrnieka māsa Rita Golobokova pauda aizkustinājumu, sakot, ka šis ir pirmais šāda veida pasākums kopš Latvijas neatkarības atgūšanas barikādēs kritušo dalībnieku tuviniekiem.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!