• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedriskā labuma organizācijas statusu Bērnu fondam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas lēmumu mainīt kārtību bērnu adopcijai uz ārvalstīm

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedriskā labuma organizācijas statusu Bērnu fondam

Ceturtdien, 10.martā, Sabiedriskā labuma komisija atbalstīja sabiedriskā labuma statusa piešķiršanu piecām nevalstiskajām organizācijām. Pamatojoties uz šo statusu, nevalstiskās organizācijas var piesaistīt ziedotājus, kuri var izmantot likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” noteiktās nodokļu atlaides 85% apmērā no ziedotajām summām.
No kopumā izvērtētajām septiņām nevalstiskajām organizācijām, sabiedriskā labuma statuss tika piešķirts: nodibinājumam “Latvijas Bērnu fonds”; nodibinājumam “Hokeja klubs “Prizma””; biedrībai “Ziemeļvidzemes atlētu savienība”; biedrībai “Bērnu un jauniešu starptautiskā biedrība “EVENTUS””; biedrībai “Aizgādņu biedrība “ASSOR””.
Komisijas sēdē piedalījās arī izvērtējamo organizāciju pārstāvji, kas prezentēja organizācijas paveikto un izklāstīja turpmākos darbības plānus, kā arī atbildēja uz komisijas locekļu jautājumiem.
Pārējām divām organizācijām – biedrībai “Sporta klubs “Blāzma”” un reliģiskajai organizācijai “Starptautiskās Krišnas apziņas biedrības Rīgas draudze” – statusa piešķiršanas izskatīšana sakarā ar nepieciešamību pēc papildu informācijas uz laiku atlikta.
Lai arī organizācijas pārstāvja piedalīšanās komisijas sēdē nav obligāta, sabiedriskā labuma komisija tomēr aicina visas organizācijas, kas pretendēs uz sabiedriskā labuma statusa saņemšanu, piedalīties komisijas sēdē, jo tās laikā tiek dota iespēja labāk iepazīstināt ar savu organizāciju un tās darbību, kā arī atbildēt uz papildu jautājumiem, jo iesniegtie dokumenti ne vienmēr pilnībā atspoguļo organizācijas sabiedrisko darbību un ļauj spriest par tās atbilstību likuma prasībām.
Saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likumu no šā gada Finanšu ministrija piešķir biedrībām un nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām vai to iestādēm sabiedriskā labuma statusu, pamatojoties uz Sabiedriskā labuma komisijas atzinumu. Šis statuss nevalstiskajām organizācijām dod iespēju piesaistīt ziedotājus, kuri var izmantot likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” noteiktās nodokļu atlaides.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!