• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nacionālboļševiku atbalstītāju organizācijas reģistrāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103451

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pieteikumu ES Solidaritātes fondam par vētras zaudējumiem

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nacionālboļševiku atbalstītāju organizācijas reģistrāciju

Tieslietu ministre

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa izsaka sašutumu par iekšlietu ministra Ērika Jēkabsona pārraudzībā esošās Drošības policijas nespēju sniegt Uzņēmumu reģistram (UR) juridiskus argumentus, kas līdz ar to liedza iespēju UR atteikt nacionālboļševiku atbalstītāju sabiedriskās organizācijas – Nacionālboļševiku partijas – NBP reģistrāciju.
“Es uzskatu par nepieņemamu radikālu organizāciju darbošanos un legalizēšanos, tāpēc esmu sašutusi par Drošības policijas nespēju sniegt Uzņēmumu reģistram juridiskus argumentus, lai nereģistrētu šādu organizāciju,” pauž S.Āboltiņa.
UR galvenais valsts notārs Jānis Endziņš ceturtdien, 10.martā, tieslietu ministrei S.Āboltiņai sniedza paskaidrojumus par plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju attiecībā uz nacionālboļševiku atbalstītāju organizācijas NBP reģistrāciju.
Tieslietu ministre pārliecinājās par to, ka Uzņēmumu reģistrs sabiedrisko organizāciju NBP reģistrējis atbilstoši likumam, bet Drošības policijas sniegtajā atzinumā nebija juridisku argumentu, lai varētu atteikt radikālās organizācijas reģistrāciju.
S.Āboltiņa arī turpmāk pievērsīs uzmanību radikālu organizāciju darbības ierobežošanai Latvijā.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās

Uzskatu, ka nesen reģistrētā nacionālboļševiku atbalstītāju organizācija NBP tikai saasinās un vēl vairāk polarizēs Latvijas sabiedrību, kā arī padziļinās esošās nesaskaņas par vēstures interpretāciju. Aicinu attiecīgās valsts iestādes, turpmāk reģistrējot organizācijas, vadīties pēc likuma gara, nevis tikai burta.
Savukārt no sabiedriskajām organizācijām es sagaidu, ka tās savas tiesības biedroties izmantos sabiedrības integrācijas, nevis šķelšanas nolūkos. Šīm organizācijām, tāpat kā ikvienam cilvēkam, ir ne tikai tiesības, bet arī atbildība valsts priekšā.

Ainars Latkovskis, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!