• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltkrievijas žurnālistu vizīti Ekonomikas ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103445

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grāmatas "Latvijas vēsture. XX gadsimts" krievu izdevuma prezentāciju

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltkrievijas žurnālistu vizīti Ekonomikas ministrijā

Vakar, 10.martā, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Kaspars Gerhards tikās ar Baltkrievijas masu mediju pārstāvjiem. Tikšanās piedalījās arī Ekonomikas ministrijas Ārējo ekonomisko attiecību un tirdzniecības politikas departamenta direktore Dina Eglīte, Latvijas vēstniecības Baltkrievijā otrais sekretārs ekonomiskajos jautājumos Andris Spūlis.
Valsts sekretārs iepazīstināja žurnālistus ar Latvijas ekonomiskās izaugsmes tendencēm, kā arī ar pārmaiņām valstī pēc iestāšanās Eiropas Savienībā. Baltkrievijas mediju pārstāvjiem tika prezentēti arī Latvijas ārējās tirdzniecības rādītāji, kur Baltkrievija ieņem devīto vietu Latvijas ārējās tirdzniecības partnervalstu starpā pēc kopējā ārējās tirdzniecības apgrozījuma. Abu valstu ekonomiskā sadarbība ar katru gadu uzlabojas un tirdzniecības apjomi ar Baltkrieviju 2004.gadā palielinājās divas reizes. 2004.gadā Latvijas eksporta apjoms uz Baltkrieviju bija 84 miljoni dolāru. Galvenās Latvijas eksporta preces uz Baltkrieviju ir mašīnbūves, metāla izstrādājumi, elektriskās iekārtas, tekstils, pārtikas rūpniecības produkti u.c. Liela nozīme abu valstu ekonomiskajā sadarbībā ir tranzīta nozarei. No Baltkrievijas tranzītā tiek pārvadāti naftas produkti un minerālmēslojums.
Baltkrievijas masu mediju pārstāvji interesējās par turpmākas abu valstu sadarbības iespējām, kā arī par Latvijas pieredzi tirgus ekonomikas veidošanā pēc neatkarības atgūšanas un iestāšanās Eiropas Savienībā (ES). Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs informēja par galvenajiem pasākumiem, kas valstī realizēti tirgus ekonomikas apstākļu veidošanai, – privatizāciju, tautsaimniecības pārstrukturizāciju, privātīpašuma veidošanos, iestāšanos ES u.c. K.Gerhards uzsvēra, ka ekonomiskā sadarbība ar Baltkrieviju veidojas veiksmīgi un tuvākajā laikā plānots veicināt sadarbību tūrisma un tranzīta jomā. Tiek veicināti arī kontakti starp abu valstu uzņēmējiem tādās nozīmīgās jomās kā tekstilrūpniecība, kokrūpniecība, pārtikas rūpniecība un tūrisms.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!