• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par augstākās izglītības pilnveidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2005., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103336

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu vecticībnieku kultūras izstādi Lietuvā

Vēl šajā numurā

10.03.2005., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par augstākās izglītības pilnveidi

Vakar, 9.martā, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārais sekretārs Didzis Šēnbergs tikās ar Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidentu Mārtiņu Gineiti un viceprezidenti Sandu Purviņu, lai izvērtētu iniciatīvas studējošo tiesību aizsardzībā un ministrijas sagatavotos Augstskolu likuma grozījumus. LSA izteica atzinību par izglītības un zinātnes ministres Inas Druvietes un viņas komandas pirmajās 100 darba dienās paveikto.
Studējošo pārstāvji pozitīvi novērtēja likumprojektu “Grozījumi Augstskolu likumā”, īpaši pamatievēlēšanas vietas iekļaušanu, un ieteica iekļaut likumprojektā normas, kas paredzētu finansēt studējošo pašpārvaldi ar vienu divsimto daļu no augstskolas budžetu un paredzētu veidot vienoto studējošo elektronisku reģistru. Parlamentārais sekretārs ar studējošajiem vienojās atbalstīt šos priekšlikumus.
Latvijas Studentu apvienības prezidents M.Gineitis kā nepietiekamu novērtēja Izglītības Valsts inspekcijas darbu, jo augstākās izglītības kvalitātes nodrošināšanā esot pārāk maz augstskolu inspektoru. Viceprezidente S.Purviņa iesniedza lūgumu ministrijai iesaistīt LSA pārstāvjus augstskolu darbības likumības pārbaudēs.
Studenti atkārtoti uzsvēra nepieciešamību noteikt administratīvo sodu par studējošo līgumu slēgšanas nosacījumu pārkāpšanu.

Laila Spaliņa, ministres padomniece komunikāciju lietās

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!