• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Arafats pauž vilšanos par arābu valstīm". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2000., Nr. 307/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10328

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Astoņpadsmit procentu ir pietiekami"

Vēl šajā numurā

01.09.2000., Nr. 307/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Arafats pauž vilšanos par arābu valstīm"

"Sūddeutsche Zeitung"

— 2000.08.15.

Palestīniešu prezidents Jasirs Arafats acīmredzami nav saņēmis nekādu starptautisku atbalstu nodomam vienpusēji pasludināt Palestīnas valsti.

Pēc Arafata 15 valstu apmeklējuma 18 dienu laikā Palestīnas Autonomijas pašpārvaldes pārstāvji pauda vilšanos par arābu valstu nostāju. Tajā pašā laikā Ēģiptes prezidents Hosni Mubaraks brīdināja par vardarbības vilni gadījumā, ja Arafats sarunās ar Izraēlu piekritīs kompromisiem Jeruzalemes jautājumā. Svētdien Arafats savam kabinetam Ramallahā ziņoja par brauciena rezultātiem.

Trīs nedēļas pēc Tuvo Austrumu miera sarunu izgāšanās Kempdeividā Izraēla un palestīnieši pastiprināja centienus slepenās sarunās panākt miera risinājumu. Kādā slepenā vietā atkal tika sarīkotas sarunas par Jeruzalemes statusu nākotnē un par svētvietu kontroli Izraēlas okupētajā Jeruzalemes vecpilsētā, ziņoja Izraēlas laikraksts "Haaretz". Ir sagaidāms, ka tuvākajās dienās reģionā ieradīsies amerikāņu Tuvo Austrumu sarunu starpnieks Deniss Ross. Lēmums par oficiālo miera sarunu atsākšanu varētu tikt pieņemts ātrākais augusta nogalē, paziņoja Izraēlas ministru prezidenta Ehuda Baraka pārstāvis. Ar to Izraēlas valdības vadītājs mazināja cerības par ātru viedokļu tuvināšanos.

Izraēlas ministrs Šimons Peress paziņoja, ka vēloties visā drīzumā tikties ar palestīniešu prezidentu Jasiru Arafatu, lai pārrunātu miera līguma jautājumus. Peress, kas ir viens no tuvākajiem Baraka līdzgaitniekiem, svētdien Oslo izteicās, ka viņam esot bijusi īsa telefona saruna ar Arafatu, kad tas piektdienas vakarā esot ieradies Oslo. Sabata dēļ Peress neesot varējis ierasties lidostā. Abi esot panākuši vienošanos pēc nākamajiem braucieniem tikties Izraēlā. Kā Peress, tā arī Arafats nākamajās dienās dodas uz Tālajiem Austrumiem, lai tur skaidrotu savas atšķirīgās nostājas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!