• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Nīderlandes ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2005., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103213

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

09.03.2005., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Nīderlandes ārlietu ministru

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 8.martā, Rīgas pilī tikās ar Nīderlandes ārlietu ministru Bernardu Botu, kurš uzsvēra, ka nav šaubu – Otrā pasaules kara beigas Latvijai nozīmēja okupāciju, un prezidentes lēmums doties uz 9.maija pasākumiem Maskavā ir “drosmīgs solis”. B.Bots informēja, ka Nīderlandi Maskavā pārstāvēs tās Ministru prezidents Jans Peters Balkenende. Prezidente pateicās Nīderlandei par tās atbalstu saistībā ar Valsts prezidentes deklarāciju par Otrā pasaules kara sekām Baltijas valstīm, kā arī pragmatiskas, uz vērtībām balstītas Eiropas nākotnes veidošanu.
Abas puses bija vienisprātis, ka Eiropas nākotnes veidošanā būtiska ir vienota, saskaņota ES ārpolitika, lai īstenotu kopīgas idejas, stiprinātu vērtības, kā arī spētu pieņemt kontinenta ekonomiskās izaugsmes un konkurētspējas izaicinājumus. B.Bots stāstīja V.Vīķei-Freibergai, ka viņš bijis cieši saistīts ar vairākkārtējām ES paplašināšanās kārtām un vienmēr paudis pārliecību, ka ES paplašināšanās dod jaunu pienesumu un izaugsmi. “Arī pēc paplašināšanās, kurā ES tika uzņemta Latvija, es domāju, ka mēs esam kļuvuši bagātāki ar jauniem, uzticamiem partneriem, kas nāk ar savu ieguldījumu dinamiskas Eiropas nākotnei,” sacīja B.Bots. Tikšanās dalībnieki uzsvēra, ka nākamajām ES kandidātvalstīm ir jāizpilda tie paši kritēriji, ko sasniedza jaunās ES dalībvalstis pirms uzņemšanas, “jo Eiropa var būt stipra tad, ja visiem izvirzām vienādus noteikumus un vērtības”. V.Vīķe-Freiberga un B.Bots apspriedās par ES kaimiņu politiku, atbalstīdami Gruzijas, Ukrainas, Moldovas vēlmi turpināt demokratizācijas un reformu ceļu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!