• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules bankas turpmāko sadarbību ar Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2005., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102973

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Slovākijas prezidenta valstsvizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

04.03.2005., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules bankas turpmāko sadarbību ar Latviju

Trešdien, 2.martā, uz tikšanos ar finanšu ministru Oskaru Spurdziņu bija ieradies līdzšinējais Pasaules bankas (PB) Centrāleiropas un Baltijas valstu reģionālais direktors Rodžers Grovs, kā arī nākamā šī reģiona direktore Daniela Gresani, kas stāsies jaunajā amatā aprīlī. PB delegāciju vadīja Eiropas un Centrālāzijas reģiona viceprezidents Šigeo Katsu. Finanšu ministrs O.Spurdziņš norādīja: “Līdzšinējā Latvijas sadarbība ar PB ir vērtējama pozitīvi. Ir realizēti vairāki projekti, tai skaitā tehniskās palīdzības programmas, kas veicināja mūsu valstij svarīgo strukturālo reformu realizēšanu. Īpaši izceļams ir PB tehniskais atbalsts veselības aprūpes un izglītības reformas jomā.”
Savukārt, runājot par tālākām sadarbības iespējām ar PB, finanšu ministrs norādīja, ka Latvijā pēc Ministru kabineta uzdevuma sākusies plaša valsts investīciju programmas reforma, lai šis dokuments atspoguļotu katras nozares ilgtermiņa attīstības vīziju, veicamos projektus un nepieciešamo finanšu apjomu. Šādai valsts investīciju programmai ir jābūt saskaņotai ar Vienoto programmdokumentu jeb Attīstības plānu, kas nosaka Latvijas prioritātes ES struktūrfondu līdzekļu izmantošanai. Un tikai pēc šāda stratēģiska ilgtermiņa dokumenta izstrādes Latvijai būs nepieciešamības gadījumā jādomā par finanšu resursu papildu piesaisti.
R.Grovs savukārt informēja, ka Pasaules banka turpinās tāpat kā līdz šim sniegt tehnisko vai konsultatīvo palīdzību Veselības ministrijai. Tās eksperti sadarbosies arī ar Izglītības un zinātnes ministriju, lai atbalstītu augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju uzņēmējdarbības sasaisti. PB tehniskās palīdzības atbalsts tiks nodrošināts pašvaldību finanšu stabilizācijas sistēmas pilnveidei, sadarbojoties Finanšu ministrijai un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai. Pasaules banka savus ekspertus varētu piedāvāt, kad tiks izstrādāts nākamais attīstības plāns ES struktūrfondu apguvei.
Finanšu ministrs O.Spurdziņš pateicās R.Grovam par līdzšinējo atbalstu un izpratni, kā arī novēlēja jaunajai PB reģionālajai direktorei veiksmīgu darbību.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!