• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbalsts jaunajiem zinātniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2005., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Durvis ver modernizēta Neiroķirurģijas nodaļa

Vēl šajā numurā

04.03.2005., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbalsts jaunajiem zinātniekiem

Latvijas Universitāte ar Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstu sākusi īstenot dabaszinātņu un inženierzinātņu doktorantu un jauno zinātnieku atbalsta projektu “Doktorantu un jauno zinātnieku atbalsts Latvijas Universitātē”.
To īsteno ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu valsts nacionālās programmas “Atbalsts doktorantūras programmu īstenošanai un pēcdoktorantūras pētījumiem” ietvaros. Kopējās izmaksas ir gandrīz trīs miljoni latu. No tiem 75 procenti jeb 2 177 404,5 lati ir Eiropas Sociālā fonda līdzfinansējums, bet 25 procentus jeb 725 801,5 latus nodrošina valsts.
Projektu plānots īstenot līdz 2008. gada 20. augustam. Kā informē Latvijas Universitātes preses centrs, atbalsts tiks sniegts vairāk nekā 250 doktorantiem un jaunajiem zinātniekiem.
Projekta dalībnieki katru mēnesi saņem stipendiju. Papildus viņiem paredzēts finansējums pētniecības izdevumu, grāmatu, žurnālu, dažādu pakalpojumu un materiālu iegādei, kā arī komandējumu izdevumu segšanai.
Nacionālās programmas mērķis ir paaugstināt augstākās izglītības kvalitāti un konkurētspēju, veicinot augstskolu akadēmiskā personāla atjaunošanos. Savukārt konkrētā projekta uzdevums ir atbalstīt dabaszinātņu un inženierzinātņu doktorantu un jauno zinātnieku pētniecības darbu un mobilitāti.

“LV” informācija

Uzziņai

Šobrīd projektā piedalās 139 Latvijas Universitātes doktoranti un 21 jaunais zinātnieks. Pavisam projekta īstenošanas laikā plānots atbalstīt 195 doktorantus un 65 jaunos zinātniekus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!