• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2005., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par attiecību progresu visos līmeņos

Vēl šajā numurā

04.03.2005., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Zviedru “Dagens Nyheter”: “Maskavas ielūgums svinēt Padomju Savienības uzvaras pār nacistisko Vāciju 60. gadskārtu Baltijas valstīs izraisījis lielu satraukumu. Sākušās runas par Baltijas valstu šķelšanos un par to, kā tumša jaunāko laiku vēsture aizvien vairāk ietekmē mūsdienu politiku reģionā.”

Nīderlandes “NRC Handelsblad”: “Eiropas Savienība ar Austrumeiropas valstu iestāšanos ir ieguvusi jaunu dimensiju, kas Rietumeiropā bieži netiek ņemta vērā.”

Poļu “Gazeta.pl”: “Krievijas varas iestādes paudušas asu kritiku Latvijai par to, ka tā ļāvusi iebraukt savā teritorijā savulaik Kremļa nežēlastībā kritušajam Krievijas finanšu magnātam.”

Austrijas “Die Presse”: “Eiropas kongresā Vīnē eksperti diskutēja par izaicinājumiem, ar kādiem nākamajos gados būs jāsastopas ES. Bijušais lauksaimniecības komisārs Francs Fišlers domā, ka ES dilemma ir tā, ka tā vienlaikus grib būt konkurētspējīgākā ekonomiskā telpa pasaulē un pasaules meistare sociālās solidaritātes un apkārtējās vides aizsardzības jomā. Fišlers arī uzskata, ka ES noteikti jāpārvērtē attieksme pret jaunajām dalībvalstīm un kandidātvalstīm. Diskusijas dalībnieki norādīja, ka bez politiskajiem uzdevumiem Savienībai jārūpējas arī par saviem pilsoņiem.”

Vācijā izdotā “Financial Times Deutschland”: “Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis netieši noraidīja Vācijas kanclera Gerharda Šrēdera prasību īstenot NATO reformas. Polija baidās, ka alianses iespējamās reformas mazinās drošību, un ļoti skeptiski raugās uz jebkādu akcentu pārbīdi ES virzienā. Tādas jaunās alianses dalībnieces kā Polija, Ungārija vai Baltijas valstis neslēpj, ka militārās drošības jomā galvenokārt paļaujas uz transatlantiskajām struktūrām.”

Parīzē izdotais “International Herald Tribune”: “Beidzot ES un Džordžs Bušs ir atraduši jautājumu, kur abi var nostāties vienā pusē. Nepareizajā. Vienojošais temats ir abu attieksme pret Krieviju,” raksta komentētājs.Krievijas politikas veidotājiem uzbrūk “nesaprotoši ideologi” Vašingtonā un “augstprātīgi fanātiķi” Briselē.

Poļu “Rzeczpospolita”: “Nodokļu inspektori klauvē pie Krievijas nevalstisko organizāciju durvīm. Īpaši tām, kuru darbība nav tīkama Kremlim.”

Itāļu “La Repubblica”: “Pagājuši divdesmit gadi, bet pere-stroikas rezultāti joprojām grūti novērtējami, jo tiem ir gan gaišās, gan ēnas puses. Kļūdās tie, kuri apgalvo, ka perestroika bijusi vienīgi izgāšanās. Tas nav godīgi, un tā nav taisnība. Būtībā šī politika mainīja pasauli, kas būtu labāka, ja mums būtu bijis vairāk laika. Perestroika deva lieliskas iespējas. Vienīgi iespējas izmantotas daļēji, pārējās tā arī izzudušas. Tā šodien runā glastnostj un perestroikas tēvs Mihails Gorbačovs.”

Poļu “Rzeczpospolita”: “Eiropas Komisijas eksperti ir pārliecināti, ka tuvākajos trīs gados Polijas ekonomikas pieauguma temps būs 4,5 – 5,5%, kas ir divas līdz trīs reizes augstāks nekā lielākajās Rietumeiropas valstīs.”

Pēc ĀM Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!