• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
LI angliski skaidro Otrā pasaules kara sekas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2005., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102825

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 3. martā

Vēl šajā numurā

03.03.2005., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LI angliski skaidro Otrā pasaules kara sekas

Lai skaidrotu ārvalstu sabiedrībai Otrā pasaules kara sekas, Latvijas institūts (LI) ir izveidojis elektronisko prezentāciju angļu valodā “Latvija – lielvalstu interešu gūstā 20.gadsimtā” (“Latvia – a Captive of Superpowers in the 20th Century”).
Prezentācijas mērķis ir saprotamā un viegli uztveramā veidā izskaidrot starptautiskajai sabiedrībai Latvijas 20.gadsimta vēstures svarīgākos faktus, tostarp padomju un vācu okupācijas sekas, skaidro Latvijas institūta ārējo sakaru koordinatore Inga Domka.
Elektroniskajā prezentācijā – ir vienpadsmit slaidu, kas hronoloģiski aptver laika posmu no Latvijas Republikas pasludināšanas brīža, Latvijas starptautiskās atzīšanas, Molotova-Ribentropa pakta parakstīšanas un deportācijām līdz pat Latvijas inkorporācijai PSRS sastāvā. Tekstuālo materiālu papildina vēsturiskas fotogrāfijas un dokumentu attēli.
Elektroniskā prezentācija ir pieejama un apskatāma Latvijas institūta mājas lapas angļu versijā www.li.lv jaunumu sadaļā un izmantojama kā uzskates materiāls, skaidrojot Latvijas vēsturi ārzemniekiem.
Latvijas institūts uzsver, ka sakarā ar Krievijā gaidāmajām 9.maija svinībām nemitīgi pieaug ārvalstu mediju, diplomātu un politiķu interese par Otrā pasaules kara seku skaidrošanu un ietekmi uz Latviju.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!