• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Vides un veselības rīcības plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2005., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102588

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno dalībvalstu piedalīšanos pasākumā "Eiropas kultūras galvaspilsēta"

Vēl šajā numurā

01.03.2005., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Vides un veselības rīcības plānu

Procedūra: rezolūcija
Debates: 2005.gada 23.februārī
Balsojums: 2005.gada 24.februārī

Apkārtējās vides piesārņojumam ir graujoša ietekme uz cilvēka veselību, arvien biežāk tas ir dažādu saslimstības un pat nāves cēloņu pamatā. Lai cīnītos pret piesārņojuma negatīvajām sekām, Eiropas Komisija ir apstiprinājusi Vides un veselības rīcības plānu 2004.–2010.gadam. Tomēr Eiropas Parlamenta deputāti uzskata, ka Komisijas piedāvātais rīcības plāns nav apmierinošs. Frederika Rjēsa (Beļģija) izstrādātajā rezolūcijā teikts, ka Komisijas dokumentā trūkst vairāku konkrētu pasākumu, īpaši attiecībā uz bērniem un citām riska grupām. Tāpat deputāti uzskata, ka Eiropas Komisijas piedāvātais dokuments drīzāk atgādina politiku izvērtēšanas programmu, nevis darbības plānu. Viens no tā vājajiem punktiem ir “pastiprinātas uzmanības principa” trūkums, kas ļautu pakāpeniski izņemt no aprites veselībai bīstamās vielas (piemēram, smagos metālus, pesticīdus u.c.). Lai arī deputāti atbalsta Komisijas priekšlikumu koncentrēties uz četru veidu saslimšanas (elpvadu saslimšanas un alerģijas, neiroloģiskās attīstības problēmas, bērnu vēža slimības un endokrinoloģiskās sistēmas traucējumi) apkarošanu, viņi tomēr uzskata, ka Komisijas pieeja nav optimāla, jo tā, piemēram, neņem vērā pēdējos pētījumus un nenosaka nevienu juridisku instrumentu plāna ieviešanas kontrolēšanai.
Rezolūcija paredz sabiedrības informēšanas pasākumus un detalizēti izskaidro cēloņu un seku sakarības starp apkārtējās vides piesārņojumu un cilvēka veselību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!