• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2005., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102444

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mērķis, kas jāsasniedz

Vēl šajā numurā

25.02.2005., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Poļu “Rzeczpospolita”: “Lēmumu par braukšanu uz Maskavu 9. maijā Lietuvas prezidents vēl nav pieņēmis, taču šķiet, ka sākotnēji saskaņotā triju Baltijas valstu rīcība jau pieder pagātnei.”

Angļu “The Financial Times”: “Pēc divu dienu “šarma ofensīvas” Briselē ASV prezidentam tomēr nav izdevies mazināt plaisu starp ASV un ES dalībvalstu vadītājiem, pilnībā sasniedzot vienprātību jautājumos par ieroču pārdošanu Ķīnai, taktikā pret Irānu un NATO nākotni. Dažas ASV amatpersonas neoficiāli brīdina, ka nu tiek gaidīti pozitīvi atbildes žesti no eiropiešiem.

Vācu “Der Spiegel”: “Prezidents Bušs un kanclers Šrēders izturējās kā veci draugi. Abi nelabprāt runāja par tādiem strīdīgiem jautājumiem kā ieroču embargo atcelšana pret Ķīnu vai Vācijas pastāvīgā vieta ANO Drošības padomē. Tiekoties ar Šrēderu, Bušs teica: “Lai ASV būtu labas attiecības ar Eiropu, tām vajadzīgas labas attiecības ar Vāciju.” Uz jautājumu par iespējamajām viedokļu atšķirībām Šrēders atbildēja: “Mēs vienojāmies runāt tikai par tematiem, kuros mūsu viedokļi sakrīt.” Abi esot vienisprātis par to, ka Irānai nedrīkst būt atombumba, abi vēloties, lai tiktu atjaunota Irāka un uzlabotos “gaisa kvalitāte”. Viņi stingrus vārdus veltīja Sīrijai. Neraugoties uz to, joprojām pastāv būtiskas viedokļu atšķirības. Abi valstsvīri runāja arī par Krieviju. Šrēders esot aicinājis Bušu uz pašreizējo situāciju Krievijā raudzīties pagātnes kontekstā.”

Angļu “The Economist”: “Bušs aicina eiropiešus pievienoties viņam, lai piespiestu Putinu mainīt savas autoritārās metodes politikas īstenošanā. Jāatzīst, ka mainīt Putina un Krievijas iedzīvotāju attieksmi nebūs viegli.

ASV “The New York Times”: “Pēc Krievijas vēstnieka ASV Jurija Ušakova vārdiem, ASV prezidenta Dž. Buša apņēmība tikšanās laikā Bratislavā ar prezidentu V.Putinu pārrunāt Krievijas bargos pasākumus pret neatkarīgo uzņēmējdarbību un iekšpolitiskās nekārtības šajā valstī var sastapties ar diezgan vēsu pretreakciju. Putins atbildē varētu darīt zināmas “savas rūpes par situāciju ASV un konkrētiem satraucošiem Vašingtonas politikas aspektiem,” saka vēstnieks.”

Šveices “Neue Zürcher Zeitung”: “Šonedēļ Krievijas prezidents Vladimirs Putins tiksies ar “draugu” Bušu, lai noskaidrotu divpusējo attiecību bilanci. Kādreiz slavētā abu valstu ekonomiskā sadarbība pēdējā laikā ir nonākusi strupceļā. Krievijai ir vajadzīga sadarbība ar ASV, lai veicinātu savas ekonomikas integrāciju, bet “vecā domāšana” joprojām traucē progresu šajā jomā.”

Krievijas “Rosbalt”:Krievijas ekspertu vairākums par Ukrainas “oranžās revolūcijas” zīmīgākajām sekām uzskata Krievijas pazemojumu.”

Poļu “Gazeta.pl”: “Krievus saniknojis tas, ka Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga nevēlas braukt uz Maskavu svinēt 60. gadadienu kopš PSRS uzvaras pār Vāciju, ja Krievija neatzīs, ka pēc kara tā okupēja Baltijas valstis.

Pēc Ārlietu ministrijas Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!