• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zviedrijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2005., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102304

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izglītības un zinātnes ministres "ēnām"

Vēl šajā numurā

24.02.2005., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zviedrijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vizīti

Trešdien, 23.februārī, Aizsardzības ministrijā (AM) oficiālā vizītē ieradās Zviedrijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jūnass Jelms.
Tiekoties ar Latvijas aizsardzības ministru Einaru Repši, pārrunāta Latvijas un Zviedrijas dalība starptautiskajās operācijās. Ministrs informēja Zviedrijas AM valsts sekretāru par Latvijas iespējamo dalību Afganistānas provinču atjaunošanas grupā, NBS karavīru dalību Irākas un citās starptautiskajās operācijās, kā arī par civilo krīžu vadības jautājumiem.
Aizsardzības ministrs E.Repše pateicās Zviedrijas AM valsts sekretāram par sniegto ieguldījumu NBS attīstībā un uzaicinājumu iepazīties ar Zviedrijas militāro sistēmu, karavīru ikdienu un apmācības apstākļiem šā gada vasarā. J.Jelms apliecināja, ka Zviedrija ir ieinteresēta Baltijas jūras reģiona attīstībā, un interesējās par Latvijas sabiedrības atbalstu un ieinteresētību valsts drošības un aizsardzības jomā. Aizsardzības ministrs iepazīstināja Zviedrijas AM valsts sekretāru ar Nacionālo bruņoto spēku profesionalizācijas plāniem un sabiedrības pausto viedokli šajā jautājumā.
Tikšanās piedalījās arī Zviedrijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jērans Hokansons un aizsardzības sistēmas pārstāvji.
Zviedrijas AM valsts sekretārs tikās arī ar Latvijas AM valsts sekretāru Edgaru Rinkēviču, Nacionālo bruņoto spēku komandiera pienākumu izpildītāju Juri Kiukucānu un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieku Aivaru Straumi.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!