• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar EK uzņēmējdarbības un rūpniecības komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2005., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102102

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar labklājības ministri

Vēl šajā numurā

22.02.2005., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar EK uzņēmējdarbības un rūpniecības komisāru

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 21.februārī, Briselē tikās ar Eiropas Komisijas uzņēmējdarbības rūpniecības komisāru Ginteru Ferhoigenu.
Sarunā prezidente ar gandarījumu atzīmēja, ka Latvija ir piešķīrusi Ginteram Ferhoigenam augstāko valsts apbalvojumu –Triju Zvaigžņu ordeni, kas tiks pasniegts šā gada 3.maijā Rīgā. G.Ferhoigens pateicās Latvijai par šo dziļo cieņas apliecinājumu, uzsverot, ka joprojām aktīvi interesējas par notikumiem Latvijā un ka Latvija veic strauju izaugsmi.
Abas puses pārrunāja Lisabonas stratēģijas iedzīvināšanas jautājumus. G.Ferhoigens atzīmēja, ka Eiropas Komisija (EK) ir uzsvērusi Lisabonas stratēģijas īstenošanu kā vienu no svarīgākajiem kontinenta konkurētspējas jautājumiem un tāpēc EK šogad plāno ieguldīt lielu darbu, lai izsvērtu pašus būtiskākos uzdevumus, kas dalībvalstīm jāpaveic, lai stratēģija sāktu sekmīgi īstenoties.
V.Vīķe-Freiberga un G.Ferhoigens pārrunāja Stabilitātes paktu, lai arī Latvija vēl nav eiraszonas dalībvalsts. G.Ferhoigens informēja prezidenti par to, kā viņš saredz Stabilitātes pakta nākotni un izaicinājumus.
Apspriežoties par Eiropas Savienības (ES) kohēzijas fondu izmantošanu, prezidente vērsa uzmanību uz to, ka, pēc Latvijas domām, būtu jāatrod līdzsvars starp dalībvalstu iemaksām un līdzekļiem, ko katra valsts saņem caur kohēzijas fondiem. G.Ferhoigens sacīja, ka šo jautājumu turpinās aplūkot pamatīgāk, jo tas ir pietiekami sarežģīts, atzīmējot, ka Latvijas intereses par līdzsvaru ir pamatotas.
V.Vīķe-Freiberga un G.Ferhoigens runāja par ES sadarbību ar kaimiņvalstīm – Ukrainu, Moldovu, Gruziju, Krieviju.
Pārrunājot gaidāmo 60.gadskārtas atzīmēšanu kopš Otrā pasaules kara beigām, G.Ferhoigens atzinīgi novērtēja prezidentes lēmumu 9.maijā apmeklēt pasākumus Maskavā, kā arī atzinīgi izteicās par prezidentes aktivitātēm vēstures skaidrošanā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!