• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas apbalvojumu Sandrai Kalnietei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2005., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102098

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Apvienotās Karalistes, Kipras, Latvijas, Lietuvas, Slovēnijas un Spānijas stabilitātes un konverģences programmām

Vēl šajā numurā

22.02.2005., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas apbalvojumu Sandrai Kalnietei

Trešdien, 16.februārī, Lietuvas Republikas Valsts atjaunošanas dienā Viļņā Lietuvas Republikas prezidents Valds Adamkus svinīgi pasniedza Lietuvas lielkunigaiša Ģedimina ordeņa Komandora lielkrustu bijušajai Latvijas Republikas ārlietu ministrei Sandrai Kalnietei.
Apbalvoto ārvalstu pilsoņu grupā, kuriem Lietuvas Republikas prezidents Valds Adamkus 2004.gada 21.aprīļa dekrētā saistībā ar Lietuvas iestāšanos ES piešķīra Ģedimina ordeni par viņu nopelniem un atbalstu Lietuvas dalībai ES, ir arī bijušais Eiropas Parlamenta prezidents Pats Kokss, Īrijas Republikas ministru prezidents Bērtijs Aherns, Somijas Republikas parlamenta priekšsēdētājs Pāvo Liponens, Dānijas Karalistes ministru prezidents Anderss Fo Rasmusens, bijušais Itālijas Republikas ārlietu ministrs Franko Fratīni un citi plaši pazīstami Eiropas politiķi.
Lietuvas lielkunigaiša Ģedimina ordenis ir otrs vecākais un trešais augstākais (nemilitārais) apbalvojums Lietuvā. To par nopelniem Lietuvas valsts labā, darbīgi un godīgi kalpojot sabiedrībai, pasniedz kopš 1928.gada Lietuvas Valsts atjaunošanas dienā 16.februārī, kas vienlaikus ir arī Ģedimina ordeņa diena.

Ārlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!