• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Somijas parlamentāriešu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2005., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101909

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Par P.Kļaviņu

Vēl šajā numurā

18.02.2005., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Somijas parlamentāriešu sadarbību

Trešdien, 16.februārī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas deputāts Juris Dobelis tikās ar Somijas Republikas aizsardzības ministru Sepo Kērieinenu.
Tikšanās gaitā pārrunāti divpusējo attiecību jautājumi, kā arī sadarbības paplašināšanas iespējas.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš sveica delegāciju Latvijā. Viņš iepazīstināja viesus ar komisijas galvenajiem darbības virzieniem un lēmumu pieņemšanas procesu.
Puses bija vienisprātis, ka divpusējā sadarbība starp Latviju un Somiju ir attīstījusies veiksmīgi, bet tā būtu jāaktivizē aizsardzības un drošības politikā, kā arī jāpadziļina kontakti abu valstu parlamentu komisiju līmenī. Somijas aizsardzības ministrs akcentēja, ka viens no sadarbības aspektiem varētu būt pieredzes apmaiņa vides aizsardzībā un nozīmīgi būtu attīstīt efektīvu informācijas apmaiņas sistēmu starp abām valstīm. J.Dalbiņš piekrita, ka informācijas datu bāze būtu svarīga aizsardzības nodrošināšanā, un uzsvēra, ka Baltijas jūras reģiona valstīm ir jāsadarbojas kopīgu problēmu risināšanā. Arī deputāts J.Dobelis pauda viedokli, ka atsevišķi būtu jārunā par sadarbību Eiropas līmenī un sadarbību Baltijas jūras reģiona valstu līmenī, kurā vieglāk rast risinājumu kopīgām aktuālitātēm.
Pārrunāti arī jautājumi, kas skar Eiropas Savienības (ES) kaujas grupu izveidi un abu valstu dalību tajās. S.Kērieinens atzina, ka Somija atbalsta kaujas grupu izveidi, jo tās palīdzēs nostiprināt aizsardzības un drošības politiku Eiropā. Viņš informēja, ka Somija piedalīsies divās ES kaujas grupās, tajās iesaistot aptuveni 3000 karavīru.
Puses arī sprieda par abu valstu attiecību aktualitātēm ar Krieviju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!