• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs, tiekoties ar NATO Eiropas spēku komandiera vietnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2005., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101904

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre, apspriežot pašreizējo situāciju Daugavas stadionā

Vēl šajā numurā

18.02.2005., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs, tiekoties ar NATO Eiropas spēku komandiera vietnieku

Ceturtdien, 17.februārī, Latvijā oficiālā darba vizītē ieradās NATO spēku Eiropā komandiera vietnieks ģenerālis sers Džons Reits.
Tiekoties ar aizsardzības ministru Einaru Repši, pārrunāti jautājumi par drošības situāciju Irākā, Afganistānā un Kosovā, kā arī Latvijas dalību starptautiskajās operācijās šajās valstīs. Aizsardzības ministrs informēja NATO spēku Eiropā komandiera vietnieku, ka Latvija izskata iespēju piedalīties Afganistānas provinču atjaunošanas grupā, izvērtējot Lietuvas iniciatīvu, kā arī pārrunāts jautājums par Latvijas dalību ES Kaujas grupā un iespējamie risinājumi NATO un ES ciešākai turpmākajai sadarbībai.
Pārrunājot gaisa telpas patrulēšanas operāciju, ģenerālis sers Džons Reits uzsvēra Baltijas valstu sadarbības nozīmi un apliecināja, ka NATO ir gatava nodrošināt patrulēšanu Baltijas valstu gaisa telpā arī turpmāk. Augstais viesis atzinīgi novērtēja Latvijas līdzšinējo ieguldījumu starptautiskajās operācijās un Latvijas centienus pakāpeniski palielināt tieši aizsardzības vajadzībām paredzēto finansējuma līmeni valsts budžetā līdz 2% no iekšzemes kopprodukta, lai sekmīgi īstenotu noteiktos mērķus aizsardzības jomā.
NBS komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots iepazīstināja NATO spēku Eiropā komandiera vietnieku ģenerāli ar NBS struktūru un attīstības prioritātēm – profesionalizāciju un modernizāciju, kā arī gatavību dalībai starptautiskajās operācijās.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!