• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Pasaules bankas pārstāvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2005., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101896

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas dalību NATO un ES kauju grupās ārpus valsts

Vēl šajā numurā

18.02.2005., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Pasaules bankas pārstāvi

Ceturtdien, 17.februārī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Pasaules bankas direktoru Centrālās Eiropas un Baltijas valstīs Rodžeru Grovu, kurš ieradies Latvijā darba vizītē.
Tikšanās laikā uzmanība veltīta turpmākai sadarbībai starp Latviju un Pasaules banku. Rodžers Grovs atzinīgi novērtēja Latvijas veiktās reformas ceļā uz Eiropas Savienību (ES), kas ir liels izaicinājums valdībai un kam vajadzīgs plašs sabiedrības atbalsts un izpratne.
Pasaules bankas direktors uzsvēra veiksmīgo līdzšinējo sadarbību ar Latviju konkurētspējas celšanā, īpaši uz zinātni un tehnoloģijām balstītas ekonomikas izveidē. Pasaules banka ir veikusi Latvijas zināšanu ekonomikas potenciāla izvērtēšanu un izstrādājusi ekspertu rekomendācijas, kuras ir jāīsteno. R.Grovs atzinīgi novērtēja Latvijas veikumu attiecīgas likumdošanas izstrādē un institūciju izveidē.
Ministru prezidents Aigars Kalvītis apliecināja valdības atbalstu Pasaules bankas rekomendāciju ieviešanai, kas pilnībā sakrīt ar valdības prioritātēm, tai skaitā ar centieniem paaugstināt Latvijas konkurētspēju un kļūt par konkurētspējīgāko ekonomiku vismaz jauno ES dalībvalstu vidū. Tikpat nozīmīga valdībai ir arī zināšanu un tehnoloģiju sabiedrības attīstība, un šā mērķa sekmēšanai ir izveidots jauns ministra postenis. A.Kalvītis informēja, ka Ekonomikas ministrija aktīvi strādā pie jaunas inovāciju stratēģijas, kas paredz būtiski palielināt finansējumu zinātnes attīstībai.
Valsts attīstības prioritāšu īstenošanai valdība plāno piesaistīt ES struktūrfondu, kā arī privāto uzņēmumu līdzekļus. Līdzās valsts un ES fondu ieguldījumam Ministru prezidents uzsvēra privātā sektora lomu uz zināšanām balstītas ekonomikas izveidē. R.Grovs piedāvāja Pasaules bankas atbalstu turpmākā zināšanu sabiedrības attīstības izvērtēšanā Latvijā.
Pēc A.Kalvīša lūguma tikšanās laikā R.Grovs iepazīstināja ar Pasaules bankas veikto pētījumu par situāciju Čehijā cīņā ar naudas atmazgāšanu un terorisma finanšu avotu atklāšanu, kā arī piedāvāja iespēju veikt līdzīgu izpēti par situāciju Latvijā.
Aigars Kalvītis pateicās par labo līdzšinējo sadarbību un apliecināja vēlmi to turpināt. Latvija ir gatava palīdzēt savām kaimiņvalstīm Moldovai, Ukrainai, Gruzijai un dalīties ar tām savā reformu pieredzē. R.Grovs ļoti atzinīgi novērtēja šo Latvijas iniciatīvu un apsolīja Pasaules bankas atbalstu tās īstenošanā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!