• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas aizsardzības sistēmas vērtējumu Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2005., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101785

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Ziemeļu investīciju bankas aktīvu sadarbību

Vēl šajā numurā

17.02.2005., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas aizsardzības sistēmas vērtējumu Briselē

Vakar, 16.februārī, no Briseles atgriezās Latvijas Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) delegācija, kuru vadīja AM valsts sekretāra vietnieks Jānis Karlsbergs un NBS štāba priekšnieks brig.ģen. Juris Kiukucāns. AM un NBS pārstāvji piedalījās NATO Aizsardzības pārskata komitejas darbā, kurā tika novērtēts līdz šim paveiktais Latvijas aizsardzības sistēmas izveidošanā, kā arī izvērtēti turpmākās attīstības plāni.
Sēdes laikā pozitīvi novērtēta Latvijas gatavība piedalīties NATO ātrās reaģēšanas spēkos, sākot ar 2007.gadu, kā arī centieni attīstīt Sauszemes spēku brigādi. NATO pārstāvji atzīmēja, ka modernu Sauszemes spēku attīstība ir svarīga ne tikai nacionālās aizsardzības sistēmas nostiprināšanā, bet arī alianses militāro spēju attīstībai. Atzinīgi novērtēta arī NBS profesionalizācija, kas nākotnē nodrošinās mazas, mobilas un labi ekipētas vienības ar augstu kaujas gatavības pakāpi darbībai Latvijas teritorijā un ārpus tās. Vienlaikus atzīmēts, ka, lai sekmīgi īstenotu noteiktos mērķus, ir jāpalielina tieši aizsardzības vajadzībām paredzētais finansējuma līmenis valsts budžetā līdz 2% no iekšzemes kopprodukta.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!