• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministre, atrodoties divu dienu darba vizītē Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2005., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101778

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministre, apmeklējot Cēsu audzināšanas iestādi un Valmieras cietumu

Vēl šajā numurā

17.02.2005., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministre, atrodoties divu dienu darba vizītē Igaunijā

17. un 18.februārī kultūras ministre Helēna Demakova atradīsies darba vizītē Tallinā, kur kopā ar Igaunijas un Lietuvas kultūras ministriem parakstīs starpvalstu sadarbības platformas “Baltic Films” līgumu, kā arī piedalīsies konferencē “Dziesmu un deju svētku tradīcija – ideāli un īstenība”.
Uzskatot, ka Eiropas Savienības paplašināšanās kontekstā aktuāli un svarīgi  ir veicināt  Baltijas valstu kinofilmu un videofilmu kopēju izplatīšanu un vienota tēla veidošanu, Baltijas Ministru padomes Kultūras komitejas sēdē visu triju valstu Kultūras ministriju pārstāvji vienojās, ka jāstiprina starpvalstu sadarbības platformas “Baltic Films” darbība, pirmām kārtām noslēdzot jaunu līgumu ministriju līmenī.
Līguma parakstīšana notiks 18.februārī Tallinā, viesnīcā “Radisson SAS”.
Sadarbības platformas “Baltic Films” līgums būs saistošs regulāra finansējuma piešķiršanai katrā no Baltijas valstīm un nostiprinās Baltijas valstu filmu nozares starptautisko sadarbību un sekmēs filmu nozares tirgus iespēju paplašināšanu.
Ministre darba vizītes laikā arī piedalīsies apvienotajā trīs Baltijas valstu konferencē “Dziesmu un deju svētku tradīcija – ideāli un īstenība” un teiks runu. Konference tiek rīkota sakarā ar Konvenciju par Baltijas valstu dziesmu un deju svētku iekļaušanu UNESCO Cilvēces nemateriālās kultūras meistardarbu sarakstā un katras valsts atbildību par svētku tradīcijas saglabāšanu un attīstību.
Konferences mērķis ir, izanalizējot iepriekšējo svētku pieredzi, noskaidrot katras valsts pašreizējo kultūrpolitisko situāciju un faktorus, kas ietekmē, veicina vai kavē šo svētku tradīcijas tālāko attīstību. No katras valsts uz konferenci dosies 20 cilvēku delegācija: kultūrpolitikas un svētku veidotāji, koru un deju nozaru eksperti, iepriekšējo svētku mākslinieciskie vadītāji, UNESCO Baltijas valstu dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas un attīstības koordinācijas komitejas locekļi. Konferencē piedalīsies arī visu trīs Baltijas valstu kultūras ministri: Helēna Demakova (Latvija), Vladimirs Prudņikovs (Lietuva) un Urmass Pēts (Igaunija).
Konferencē darbosies trīs darba grupas – viena runās par dziesmu un deju svētkiem visu trīs Baltijas valstu ekonomiskajā un kultūrpolitiskajā aspektā, otra – tieši par Dziesmu svētku, savukārt trešā – par deju svētku mākslinieciskajām un organizatoriskajām niansēm.
Konferenci Tallinā rīko UNESCO Igaunijas Nacionālā komisija sadarbībā ar Igaunijas Kultūras ministriju, Igaunijas Dziesmu un deju svētku fondu, Igaunijas Koru biedrību un Igaunijas tautas dejas un tautas mūzikas biedrību.
Baltic Films” aktīva darbība aizsākās 2000.gada novembrī, kad  Ziemeļvalstu filmu nedēļā Lībekā Latvijas Nacionālais kinematogrāfijas centrs,  Igaunijas Kino fonds un Lietuvas Kultūras ministrija parakstīja pirmo līgumu par sadarbības platformas “Baltic Films” izveidošanu.  Piecu gadu darbības līgums paredzēja kopējus centienus  Baltijas kino un video produkcijas izplatīšanā nozīmīgākajos tirgos un citos ar kinomākslu saistītos pasākumos.
Laikā no 2000.līdz 2005.gadam “Baltic Films” darbība būtiski sekmēja kinokultūras apmaiņu starp Baltijas valstīm un Baltijas valstu kino popularizēšanu pasaulē.  Kopīgi īrējot filmu tirgus informatīvos stendus un tādējādi samazinot katras valsts izdevumus, par regulāru pasākumu kļuva “Baltic Films” dalība  tādos nozīmīgos festivālos un tirgos kā Berlīne, Kannas, Anesī.
Šādi sadarbojoties, jau piekto gadu tiek apkopota Baltijas valstu filmu nozares statistika un izdota statistiskās informācijas bukletā “Facts and Figures”.

Gunda Ignatāne, kultūras ministres preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!