• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV informācijas centru Liepājā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2005., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101775

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par autortiesību nozares ieguldījumu iekšzemes kopproduktā

Vēl šajā numurā

17.02.2005., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV informācijas centru Liepājā

Šodien, 17. februārī, savā pirmajā oficiālajā vizītē Liepājā ASV vēstniece Latvijā Ketrina Toda-Beilija kopā ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku un Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas direktori Ainu Krauči atklās pirmo “InfoUSA” centru Latvijā. Centrs izvietots Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas telpās.
“InfoUSA” centrs izveidots Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas un ASV vēstniecības Latvijā sadarbībā. Tā mērķis ir veicināt sapratni starp Amerikas Savienotajām Valstīm un Latviju, piedāvāt aktuālu un uzticamu informāciju par ASV un palīdzēt organizēt dažādas ar Ameriku saistītas programmas.
Lai izveidotu šādu informācijas centru Liepājā, ASV vēstniecība nodrošināja plašu grāmatu, žurnālu, videofilmu un citu informācijas avotu krājumu par tādām tēmām kā Amerikas studijas, angļu valodas apmācība, kultūra un māksla, politika, jurisprudence, bizness, kā arī nepieciešamo tehnisko aprīkojumu. Šajā projektā vēstniecība ieguldījusi 38 000 ASV dolāru, ieskaitot līdzekļus bibliotēkas telpu remontam un mēbeļu iegādei. Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka “InfoUSA” centram nodrošināja telpas, kā arī bibliotēkas darbinieci, kas palīdzēs centra apmeklētājiem iepazīties ar pieejamo informāciju.
Izvēli vienu no “InfoUSA” izvietot Liepājā (otrs “InfoUSA” centrs tiks atklāts vēlāk pavasarī Daugavpilī) noteica tās iedzīvotāju skaits, kas padara to par trešo lielāko Latvijas pilsētu, kā arī tās attīstītā ekonomika, izglītības iespējas un ilgstošā ASV vēstniecības sadarbība ar pilsētas sabiedrību, kultūras un akadēmiskajām aprindām.
Visi, kam interesē informācija par ASV – mācību, tūrisma, biznesa, kultūras vai valodas aspektā, vai arī vispārīga informācija, laipni aicināti apmeklēt centru. “InfoUSA-Liepāja” resursi bez maksas pieejami visiem apmeklētājiem.
Liepājas apmeklējums 17. un 18. februārī ir ASV vēstnieces pirmā vizīte ārpus galvaspilsētas kopš stāšanās vēstnieces amatā. Liepājā vēstniece tiksies ar pilsētas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku, apmeklēs vietējās nevalstiskās organizācijas, Ūdenslīdēju mācību centru, kā arī holokausta piemiņas vietas Liepājā un Šķēdē. Atceļā uz Rīgu vēstniece iegriezīsies Aucē, kur tiksies ar pilsētas vadību un apmeklēs slimnīcu.

ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!