• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 29. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2000., Nr. 303/306 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10170

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente - tiekoties ar Krimas Autonomās Republikas premjerministru

Vēl šajā numurā

30.08.2000., Nr. 303/306

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 29. augusta sēdē

Vakar, 29. augustā, kārtējā valdības sēdē akceptēja noteikumus "Tabakas izstrādājumu aprites noteikumi". Tie nosaka kārtību, kādā veicama uzņēmējdarbība ar tabakas izstrādājumiem, kārtību, kādā izsniedzamas un anulējamas speciālās atļaujas un izziņas, kā arī kontrolējama noteiktās kārtības ievērošana, lai nodrošinātu valsts ekonomisko un sociālo interešu aizsardzību.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1996.gada 2.jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas". Muitas kontroles punktus, caur kuriem turpmāk būs atļauts ievest vai izvest tabakas izstrādājumus, noteiks MK noteikumi "Tabakas izstrādājumu aprites noteikumi".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi" un Ministru kabineta 1999.gada 16.februāra noteikumos Nr.48 "Noteikumi par valsts nodevu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem". Grozījumi nepieciešami sakarā ar noteikumu "Tabakas izstrādājumu aprites noteikumi" pieņemšanu.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā ar pašvaldībām tiek saskaņota nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumu prognoze". Nodokļa ieņēmumu prognozi nākamajam saimnieciskajam gadam līdz saimnieciskā gada 15.augustam nosaka Finansu ministrija.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par profesionālās izglītības programmu īstenošanas izmaksu minimumu uz vienu izglītojamo". Tie nosaka Latvijas Republikas Izglītības klasifikācijā iekļauto profesionālās pamatizglītības, arodizglītības, profesionālās vidējās izglītības un pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmu īstenošanas izmaksu minimumu gadā uz vienu izglītojamo.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības vienošanos par Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības līguma par sadarbību zinātnes un tehnoloģijas jomā darbības turpināšanu".

Valdība akceptēja "Noteikumus par profesiju standartiem". Tie pilnvaro Izglītības un zinātnes ministriju pēc saskaņošanas ar Profesionālās izglītības un nodarbinātības trīspusējās sadarbības apakšpadomi noteikt pirmā, otrā, trešā un ceturtā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesiju standartus, ja tie nav noteikti citos normatīvajos aktos.

Akceptēts rīkojums "Par pārstāvju norīkošanu Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas jauktajā komisijā valsts robežas atjaunošanai dabā". Par Latvijas delegācijas vadītāju un komisijas līdzpriekšsēdētāju apstiprināts Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks I.Upmacis.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.33 "Noteikumi par latviešu valodas prasmes un Latvijas Republikas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā". Grozījumi novērsīs pretrunas ar citiem tiesību aktiem.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.34 "Naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtība". Tie precizē naturalizācijas iesniegumam pievienojamo dokumentu uzskaitījumu un papildina to ar dokumentiem, kas apliecina Pilsonības likumā paredzēto zināšanu pārbaudi.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 257 pilsonības pretendentiem, to skaitā 41 viņu nepilngadīgajam bērnam.

Akceptēts Ministru kabineta atbildes raksta projekts Satversmes tiesai.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmas 2000.gadam izpildi pirmajā pusgadā.

Pieņemta zināšanai Lauksaimniecības attīstības 2001.gada programma.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par valsts budžeta izpildes gaitu 2000.gada jūlijā.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu". Atzinības raksts piešķirts Iekšlietu ministrijas valsts sekretāram Andrim Starim par ilggadēju un pašaizliedzīgu darbu iekšlietu sistēmā.

Akceptēts rīkojums "Par policijas ģenerāļa dienesta pakāpes piešķiršanu A.Grigulim". Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes priekšniekam policijas pulkvedim Aivaram Grigulim piešķirta policijas ģenerāļa speciālā dienesta pakāpe.

Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā akceptēti grozījumi likumā "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju". Grozījumi likumā nepieciešami, lai nodrošinātu iespēju prioritāri apmierināt maksātnespējīgu uzņēmumu darbinieku prasījumus, izmantojot normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā valsts institūciju piešķirtos līdzekļus.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!