• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bārdu dzimtas dzejas pagalmos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2005., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101675

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceļa vārdi Viljama Sefaira grāmatai

Vēl šajā numurā

16.02.2005., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bārdu dzimtas dzejas pagalmos

Piektdien, 18.februārī, Rakstniecības muzejā, Pils laukumā 2, notiks Bārdu dzimtai veltīts literārs sarīkojums. Daudzinot Frici Bārdu 125.dzimšanas dienā, bez ievērības netiks atstāti arī dzejnieka dzīvesbiedre Paulīna Bārda un vecākais brālis Antons Bārda.
Profesors Arvīds Grigulis savulaik filoloģijas studentiem skaidroja: “Tie Bārdas visi dzejoja, bet dzejnieks bija tikai Fricis.” Un var arī piekrist, ka Fricis bija visdāsnāk apveltīts ar dzejnieka talantu un viņa dzeja ieņem visredzamāko vietu Latvijas kultūrainā. Taču latviešu rakstniecības biogrāfiskajā enciklopēdijā sava vieta ierādīta arī Antonam Bārdam (1891–1981), kuru Jānis Grīns savās “Redaktora atmiņās” nosaucis par “dabas dzejnieku ar prātnieka galvu”, un Paulīnai Bārdai (1890-1983), kas kopā ar Antonu sakārtoja Friča Bārdas dzejoļu grāmatu “Dziesmas un lūgšanas Dzīvības kokam” un “Vēstules”, publicēja vairākus dzejoļu krājumus.
Sarīkojuma dalībnieki sola vēl nepublicētus stāstus iz Paulīnes un Friča mīlestības biogrāfijas. Atklāts tikšot arī kāds fakts, ko Paulīne uzticējusi Anitai Bangai, atļaujot to pavēstīt plašākai sabiedrībai tikai un vienīgi pēc savas aiziešanas aizsaulē...
Rūdolfs Plēpis lasīs Friča Bārdas dzeju un dalīsies atmiņās par dzejnieka simtgades uzvedumu Jaunatnes teātrī 1980.gadā.
Māra Priede atcerēsies Bārdu dzimtas memoriālā muzeja “Rumbiņi” iekārtošanas peripetijas. Filozofs Edgars Mucenieks ieskicēs Friča Bārdas vietu latviešu ideju vēsturē, raksturos dzejnieka pasaules uzskatu, dalīsies pārdomās par mākslas un filozofijas attiecībām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!