• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Lietuviešu vidussskolu Rīgā, Ķengaragā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2005., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101669

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot Lietuviešu vidusskolas pedagogus un skolēnus

Vēl šajā numurā

16.02.2005., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Lietuviešu vidussskolu Rīgā, Ķengaragā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 15.februārī, apmeklēja Lietuviešu vidusskolu, kur tikās ar skolas vadību un piedalījās skolas rīkotajās Lietuvas neatkarības dienas svinībās.
Sarunā ar prezidenti skolas direktore Aldona Treija atzīmēja, ka vienīgā lietuviešu skola Latvijā izveidojusies atmodas laikā un no savulaik deviņu skolēnu klases tagad izveidojusies par patstāvīgu skolu ar 250 audzēkņiem. Skolā mācās 25% bērnu, kas nāk no lietuviešu ģimenēm, 23% – no ģimenēm, kur viens no vecākiem ir latvietis, bet otrs – lietuvietis, 20% – kur viens no vecākiem ir lietuvietis, bet otrs krievu tautības. Skolā mācās arī tādi bērni, kuriem neviens no vecākiem nav lietuviešu izcelsmes. Direktore informēja par skolas sasniegumiem un attīstības plāniem. Skolas vadība iepazīstināja ar plašajām interešu izglītības iespējām skolā.
Svētku sarīkojuma dalībnieki uzsvēra latviešu un lietuviešu kā tuvu kaimiņu ciešās un draudzīgās attiecības un kopējās vēstures gaitas. Īpaši tika atzīmēta skolēnu piederība divām kultūrām un mīlestība pret divām valstīm: “Dziedot Latvijai, mēs dziedam arī Lietuvai, citādi nevar būt, jo mūsu vecāku likteņi ir cieši savijušies.”
Lietuvas vēstnieks Latvijā Osvalds Čukšis aicināja skolēnus “būt godīgiem, lojāliem Latvijas valsts pilsoņiem, bet neaizmirst arī lietuviešu kultūru un savu etnisko izcelsmi”, uzsverot, ka tikai tad viņi būs īstas sadarbības turpinātāji.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!