• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas goda konsulāta atklāšanu Norvēģijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2005., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101584

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas līdzdalību pasaules valodu izstādē Francijā

Vēl šajā numurā

15.02.2005., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas goda konsulāta atklāšanu Norvēģijā

Sestdien, 11. februārī, Latvijas vēstnieks Norvēģijā Māris Klišāns atklāja Latvijas goda konsulātu Kristiansunnā. M.Klišāns novēlēja panākumus goda konsulam Rogeram Hjēlam, sekmējot Latvijas un Norvēģijas sadarbību uzņēmējdarbībā, kultūrā un izglītībā. M.Klišāns pateicās R.Hjēlam par sniegto atbalstu Latvijas moderno gleznotāju izstādes Kristiansunnā organizēšanā. Vēstnieks arī atzinīgi novērtēja R.Hjēla ieguldījumu, veicinot Latvijas Nacionālās operas (LNO) un Kristiansunnas operas sadarbību, kuras rezultātā LNO solisti piedalījās Kristiansunnas operas festivālā 12.februārī.
Latvijas goda konsulāta Kristiansunnā atklāšanas laikā notika seminārs par uzņēmējdarbības iespējām Latvijā. Vēstniecības otrais sekretārs Edgars Trumkalns iepazīstināja Kristiansunnas biznesa aprindu pārstāvjus ar Latvijas uzņēmējdarbības vides priekšrocībām un raksturoja šābrīža aktuālās tendences Latvijas un Norvēģijas ekonomiskajā sadarbībā. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības Norvēģijā vadītājs Ivo Urbanovičs informēja par Latvijas priekšrocībām un perspektīvajām sadarbības nozarēm starp Latvijas un Kristiansunnas reģiona uzņēmumiem, akcentējot Latvijas kokrūpniecības, metālapstrādes un pārtikas pārstrādes nozares. Savukārt Ventspils brīvostas pārvaldes Mārketinga departamenta vadītājs Igors Udodovs stāstīja par Ventspils Industriālā parka un brīvostas piedāvātajām sadarbības iespējām.
Par godu konsulāta atklāšanai LNO solisti Evita Zālīte un Viesturs Jansons sniedza svētku koncertu.
Līdz ar goda konsulāta Kristiansunnā atklāšanu Norvēģijā kopumā darbojas seši Latvijas goda konsulāti.
Kristiansunna ir viens no ievērojamākajiem Norvēģijas naftas un zivju produkcijas pārstrādes reģioniem. Pilsētā atrodas tādu ietekmīgu firmu kā ABB, ESSO, Norsk Hydro, Shell un Statoil filiāles. Kristiansunna ir viena no iecienītākajiem tūrisma vietām Norvēģijā, tajā atrodas otra lielākā opera Norvēģijā.

Ārlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!