• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 28. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2000., Nr. 302 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - apmeklējot Zemgali, Dobeles rajonu

Vēl šajā numurā

29.08.2000., Nr. 302

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 28. augusta sēdē

Šodien Ministru kabineta Komiteja akceptēja inspekciju darbības uzlabošanas programmas projektu. Programmas mērķis ir uzlabot inspekciju darbību. Pasākumu komplekss veicinās uzņēmējdarbības vides uzlabošanos.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā sertificējamas fiziskas personas, kuras veic dzīvnieku vērtēšanu un kontrolvērtēšanu, dzīvnieku pārraudzību, mākslīgo apsēklošanu un embriju pārstādīšanu, vaislinieku bioprodukta un embriju realizāciju, kā arī šķirnes materiāla ievešanu un izvešanu". Paredzams, ka sertifikāciju veiks zemkopības ministra apstiprināta sertifikācijas komisija.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par Latvijas Republikas robežu šķērsojošo kravu veterinārās kontroles sertifikātu paraugiem un to noformēšanas kārtību". Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā ar šā gada 1.oktobri.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 29.jūnija noteikumos Nr.241 "Noteikumi par Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo institūciju karavīru un ierindas dienesta zemessargu atalgojuma sistēmu". Grozījumi paredz apvienot vienā dokumentā karavīru atalgojumu principus visās Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošajās institūcijās.

Akceptēts noteikumu projekts "Par Ministru kabineta 1995.gada 20.jūnija noteikumu Nr.158 "Noteikumi par kārtību, kādā veidojamas un finansējamas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības, kas piedalās starptautiskajās operācijās" atzīšanu par spēku zaudējušiem".

Komiteja akceptēja likumprojektu "Par Hāgas 1961.gada 5.oktobra konvenciju "Par iestāžu pilnvarām un tiesību aktiem, kas piemērojami attiecībā uz nepilngadīgo aizsardzību"". Likums nepieciešams, lai noteiktu vienotu rīcību attiecībā uz nepilngadīgo personas vai mantas aizsardzību.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par bāriņtiesām un pagasttiesām". Grozījumi nepieciešami sakarā ar Hāgas 1961.gada 5.oktobra konvenciju "Par iestāžu pilnvarām un tiesību aktiem", kas piemērojami attiecībā uz nepilngadīgo aizsardzību.

Komiteja akceptēja likumprojektu "Grozījumi Krimināllikumā". Grozījumu projekts paredz saskaņot Krimināllikumā doto amatpersonas definīciju ar Korupcijas novēršanas likuma amatpersonas definīciju. Tiks precizēta kukuļošanas definīcija, nosakot, ka ir sodāma kukuļa piedāvāšana un solīšana.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par Liepājas rajona Durbes novada izveidošanu". Tie noteiks, ka Liepājas rajona Durbes pilsēta ar lauku teritoriju un Tadaiķu pagasts apvienojas un izveido Liepājas rajona Durbes novadu.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1998.gada 14.aprīļa noteikumos Nr.131 "Noteikumi par aromatizētāju lietošanu pārtikā".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Degvielas aprites noteikumi". Tie noteiks likuma "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" 3.pantā minēto naftas produktu aprites kārtību — licencēšanas kārtību, ražošanu, ievešanu izlaišanai brīvā apgrozībā, kā arī precizēs citu preču ražošanas, vairumtirdzniecības, mazumtirdzniecības, uzglabāšanas un norēķinu kārtību. Noteikumu projekts regulēs vietējos un tranzīta pārvadājumus, zudumu normas, atlikumu mērījumu kārtību, pārskatu iesniegšanu, uzglabāšanu, kā arī kārtību, kādā kontrolējama šo noteikumu izpildes ievērošana.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1997.gada 16.decembra noteikumos Nr.417 "Uzturēšanās atļauju izsniegšanas un reģistrēšanas kārtība". Grozījumi precizēs noteikumu redakciju ar praksē sastopamiem uzturēšanās atļauju pieprasījuma gadījumiem.

Akceptēts noteikumu projekts "Pārtikas uzņēmumu atzīšanas un reģistrācijas kārtība". Tie noteiks kārtību, kādā tiek atzīti un reģistrēti uzņēmumi, kas iesaistīti pārtikas apritē pēc primārās ražošanas posma.

Akceptēts noteikumu projekts "Ierobežojumi zāļu lietošanā dzīvniekiem". Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā ar šā gada 1.novembri.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 2000.gada 6.jūnija noteikumos Nr.193 "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu objekta minimālo un maksimālo apmēru". Grozījumi paredz, ka obligāto iemaksu objekta minimālais apmērs pašnodarbinātajiem ir 480 latu gadā, obligāto iemaksu objekta maksimālais apmērs — 16 000 latu gadā. Grozījumi stāsies spēkā ar 2001. gada 1.janvāri.

Komiteja akceptēja "Valsts programmas Bērnu stāvokļa uzlabošanai 2000.gadam" projektu.

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!