• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Grieķijas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie finanšu ministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2005., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101428

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta gaidāmo divu dienu darba vizīti Polijā

Vēl šajā numurā

11.02.2005., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Grieķijas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie finanšu ministra

Latvijai un Grieķijai kā mazajām Eiropas Savienības dalībvalstīm ir kopējas intereses un viedokļi gan šajā aliansē, gan arī ir iespējams vairāk attīstīt valstu divpusējo sadarbību, ceturtdien, 10.februārī, tikšanās laikā atzina Latvijas finanšu ministrs Oskars Spurdziņš un Grieķijas vēstnieks Latvijā Spīrs Aliagass, kas bija ieradies pie finanšu ministra iepazīšanās vizītē.
Finanšu ministrs informēja vēstnieku par Latvijas ekonomisko attīstību un tādiem uzņēmējdarbības vides sakārtošanas pasākumiem kā uzņēmumu ienākuma nodokļa samazināšana un administratīvo šķēršļu novēršana. Grieķijas vēstnieks atzina, ka līdz šim grieķu uzņēmēju investīcijas Latvijā bijušas nelielas, jo uzņēmēji vairāk investē kaimiņvalstīs, kurās pazīst uzņēmējdarbības vidi. Taču līdz ar vēstniecības atvēršanu Latvijā situācija varētu mainīties, jo viens no vēstniecības darba uzdevumiem ir uzņēmēju informēšana par darbības iespējām Latvijā. Latvijas finanšu ministrs savukārt uzsvēra, ka arī mūsu valsts uzņēmējiem būtu pievilcīgas iespējas sadarboties ar Grieķiju, piemēram, informācijas tehnoloģiju, būvniecības, tūrisma un citās jomās.
O.Spurdziņš arī norādīja, ka Latvijai būtu interesanta un noderīga Grieķijas kā vecākas ES dalībvalsts pieredze, piemēram, ES fondu apguves jautājumos. Grieķijas vēstnieks atzina, ka arī viņa pārstāvētajai valstij ir bijušas grūtības pēc iestāšanās ES un arī pašlaik kā dalībvalstij ar 25 gadu pieredzi ir zināmas problēmas visu stingro ES prasību ievērošanā. Taču Grieķija būtu gatava dalīties ar Latviju savā pozitīvajā un arī negatīvajā pieredzē.
Finanšu ministrs un Grieķijas vēstnieks pauda kopēju pārliecību, ka Grieķijas vēstniecības darbība Latvijā aktivizēs abu valstu sadarbību un dos tai jaunas attīstības iespējas.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!