• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rosina piešķirt bezrecepšu medikamentu statusu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2005., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101277

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 10. februārī

Vēl šajā numurā

10.02.2005., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rosina piešķirt bezrecepšu medikamentu statusu

Lai uzlabotu medikamentu pieejamību, veselības ministrs Gundars Bērziņš aicinājis vairākus zāļu ražotājus izvērtēt iespēju piešķirt bezrecepšu medikamentu statusu 11 dažādiem plaši lietojamiem ibuprofēnu, ranitidīnu un loperamīdu saturošiem medikamentiem.
Vēstules nosūtītas akciju sabiedrībai “Olainfarm” un desmit ārvalstu – Vācijas, Lielbritānijas, Īrijas, Čehijas, Polijas un Indijas – zāļu ražotājfirmu pārstāvniecībām, informē Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Zaida Barvida.
Tā kā lielākā daļa ibuprofēnu, ranitidīnu un loperamīdu saturošo zāļu noteiktās devās ir bezrecepšu zāles, šāds solis ļautu vienkāršot šo preparātu izsniegšanas kārtību un veicinātu zāļu pieejamību iedzīvotājiem, uzskata ministrija.
Vienlaikus Veselības ministrija atgādina, ka medikamenti jālieto pareizi un racionāli saskaņā ar instrukciju un ka ikviens ir atbildīgs par pareizu zāļu lietošanu. Par medikamentu lietošanu jākonsultējas ar ārstu, kura kompetencē ir noteikt diagnozi, izvērtēt slimības smagumu un noteikt nepieciešamo ārstēšanu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!