• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, pārrunājot intelektuālā īpašuma aizsardzības iespējas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2005., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101268

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministre, uzdodot veikt dienesta pārbaudi Uzņēmumu reģistrā

Vēl šajā numurā

10.02.2005., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, pārrunājot intelektuālā īpašuma aizsardzības iespējas

Tieslietu ministrija plāno līdz šā gada beigām pārņemt Eiropas Savienības direktīvu intelektuālā īpašuma aizsardzībā 2004/48/EK, kā arī veikt ministrijas un tās pārraudzībā un pakļautībā esošo iestāžu datorprogrammu auditu. To, tiekoties ar programmatūras autortiesību aizsardzības organizāciju “Business Software Alliance” Latvijas komitejas pārstāvjiem, atzina tieslietu ministre Solvita Āboltiņa.
“Sabiedrībā iesakņojies nepareizs uzskats, ka nelegālu datorprogrammu izmantošana nav likumpārkāpums. Valsts pārvaldes iestādēm, īpaši Tieslietu ministrijai, ar savu attieksmi jārāda paraugs un šis nepareizais uzskats jāmaina. Es aicinu programmatūras auditu veikt arī citām valsts institūcijām, kas to vēl nav izdarījušas,” uzsver tieslietu ministre.
Ministrija plāno līdz 2005.gada beigām izstrādāt normatīvo aktu projektus, lai Latvijas likumdošanā pārņemtu minēto ES direktīvu, kas paredz efektīvus pirātisma apkarošanas mehānismus.
“Tiesu prakses modernizācija atbilstoši mūsdienu apstākļiem un arī saskaņā ar Latvijas starptautiskajām saistībām nenoliedzami būs ilgstošs process. ES direktīvas ieviešana, valdības apņemšanās, kā arī konkrēta rīcība ir ļoti nozīmīgi soļi šajā virzienā. Jauni instrumenti intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā, piemēram, topošais Pretpirātisma birojs vai Valsts ieņēmumu dienesta aktīva iesaistīšanās datorprogrammu pārbaudēs uzņēmumos, liecina, ka valdības aktivitātes pirātisma apkarošanā ir ilglaicīgas, uz rezultātu virzīta programma, nevis ātri pārejoša kampaņa,” atzina “Business Software Allianse” (BSA) valdes priekšsēdētājs Valdis Birkavs.
Tieslietu ministrija un BSA atzīmēja nepieciešamību līdz šā gada beigām normatīvajos aktos paredzēt mehānismus, kā efektīvi realizēt Pasaules tirdzniecības organizācijas līgumu par intelektuālā īpašuma tiesību aspektiem saistībā ar tirdzniecību jeb TRIPS līgumu. Būtisks ir arī uzdevums celt tiesnešu kvalifikāciju, lai paātrinātu tiesvedības procesus, kā arī nodrošinātu vienotu likumu piemērošanas metodoloģiju attiecībā uz autortiesību pārkāpumiem.
“Business Software Alliance” (www.bsa.org) ir pasaules komercprogrammatūras industrijas un tās tehnoloģiju partneru pārstāvis valdībā un starptautiskajā tirgū. No 2001. gada 17. janvāra Latvijā darbojas sabiedriska organizācija “Business Software Alliance Latvijas komiteja”. Tās biedri Latvijā ir: Ankravs, BatSoft, Colla, Datorprogrammu apgāds, Datoru drošības tehnoloģijas, ELKO Latvija, GNT Latvia, KomLain, LatInSoft, Latvijas licencēto datorprogrammu centrs, Microlink Latvija, SONEX RIGA, Tech Data Latvia, Tilde un TVG.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!