• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV vēstnieces iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2005., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra piedalīšanos NATO ārlietu ministru darba pusdienās Briselē

Vēl šajā numurā

10.02.2005., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV vēstnieces iepazīšanās vizītēm

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Otrdien, 8.februārī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Ketrinu Todu-Beiliju, kas bija ieradusies iepazīšanās vizītē.
Tikšanās laikā spriests par Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu sadarbības aktuāliem aspektiem.
Saeimas priekšsēdētāja apsveica vēstnieces stāšanos pie jauno pienākumu pildīšanas un izteica cerību, ka arī turpmāk abu valstu attiecības attīstīsies veiksmīgi, padziļinoties sadarbībai politikā, ekonomikā un citās jomās.
Sarunas dalībnieces pievērsās abu valstu sadarbības parlamentārajai dimensijai, kontaktiem ar ASV Kongresu. Saeimas priekšsēdētāja augstu novērtēja Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu vadītāju kopīgo vizīti Vašingtonā pagājušajā gadā, tikšanos ar Pārstāvju palātas spīkeru un Senāta Ārlietu komisijas priekšsēdētāju, kā arī ASV kongresmeņu viesošanos Latvijā. Ir svarīgi arī turpmāk veicināt parlamentāriešu sadarbību, kas varētu izpausties, gan veidojot kopīgus projektus, gan apmainoties pieredzē. ASV vēstniece interesējās par darbu, kas Saeimā tiek veikts, lai izstrādātu Deputātu ētikas kodeksu.
Saeimas priekšsēdētāja un ASV vēstniece pārrunāja arī Saeimā notikušās debates un parlamenta pausto atbalstu Valsts prezidentes centieniem skaidrot Latvijas sarežģīto vēsturi.
Augstu tika novērtēta sadarbība, lai veicinātu drošību pasaulē un cīnītos pret starptautisko terorismu. Skarts arī jautājums par nelegāli iegūtu līdzekļu tranzīta un legalizācijas izskaušanu.
Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja interesējās par atvieglota vīzu režīma kārtības noteikšanu Latvijas pilsoņiem. Vēstniece norādīja, ka izprot šā jautājuma nozīmību Latvijai.

Saeimas preses dienests

Pie Ministru prezidenta

Vakar, 9.februārī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar ASV jauno vēstnieci Latvijā Ketrinu Todu-Beiliju.
Aigars Kalvītis pateicās Ketrinai Todai-Beilijai par ASV atbalstu Latvijai valsts atjaunošanas procesā un integrācijā NATO. Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas un ASV divpusējās attiecības ir ļoti labas un tādas paliks arī turpmāk. Ministru prezidents pauda pārliecību, ka arī nākotnē abas valstis būs sabiedrotās un stratēģiskās partneres.
Pārrunātas iespējas padziļināt abu valstu politisko, ekonomisko un militāro sadarbību un plašās attīstības iespējas šajā jomā.
ASV vēstniece pateicās par Latvijas atbalstu ASV cīņā pret starptautisko terorismu un Latvijas karavīru klātbūtni Irākā un Afganistānā, sekmējot mieru un stabilitāti šajās valstīs.
Tikšanās laikā liela uzmanība veltīta abu valstu ekonomiskās sadarbības jautājumiem. Ketrina Toda-Beilija atzina, ka Latvijai savā reģionā ir ļoti lielas ekonomiskās izaugsmes un ārvalstu, tai skaitā ASV, investīciju piesaistes iespējas. Šā gada martā Vašingtonā plānota konference par ASV sadarbību ar Baltijas valstīm, kurā Latvija varēs informēt par ekonomisko situāciju valstī un investīciju vidi.
Pārrunāta enerģētiskā drošība Baltijas reģionā un iespējamie projekti šajā jomā. K.Toda-Beilija atzinīgi novērtēja Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas padomes izveidi un to, ka jautājums ieguvis prioritāru nozīmi.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!