• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Horvātijas sadarbību aizsardzības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2005., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101263

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Serbijas un Melnkalnes ārlietu ministra vietnieka vizīti

Vēl šajā numurā

10.02.2005., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Horvātijas sadarbību aizsardzības jomā

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs un Horvātijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Mate Rabotegs vienojās par abu valstu turpmākās sadarbības paplašināšanu un dažādu kopīgu projektu sākšanu aizsardzības jomā. Sarunas notika Latvijas Aizsardzības un Ārlietu ministrijas un ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Horvātijā un Čehijā delegācijas vizītes ietvaros, kas notika no 7. līdz 9.februārim Zagrebā, Horvātijā.
Latvija atbalsta Horvātijas aizsardzības sistēmas un bruņoto spēku reformu, kā arī atzinīgi novērtē Horvātijas sasniegumus rīcības plāna dalībai NATO īstenošanā. Latvija var sniegt informāciju Horvātijai tik nozīmīgos jautājumos kā iestāšanās process NATO un ES.
Tikšanās laikā nozīmīga bija arī pieredzes apmaiņa par dalību starptautiskajās operācijās, īpaši Horvātijas Militāro policijas spēku dalībai tajās, kā arī Latvijas personāla apmācību un darbu nesprāgušās munīcijas neitralizēšanā un ūdenslīdēju sagatavošanā. Šobrīd 144 Latvijas karavīri piedalās starptautiskās miera uzturēšanas misijās Afganistānā, Bosnijā un Hercegovinā, Irākā un Kosovā, bet Horvātijas virsnieki un militārie novērotāji piedalās starptautiskajā miera nodrošināšanas operācijā Afganistānā, kā arī dažādās ANO mandāta misijās.
Par sadarbības prioritātēm E.Rinkēvičs un M.Rabotegs noteikuši pieredzes apmaiņu speciālistu jomā, lai sniegtu atbalstu Horvātijai darbā ar sabiedriskajām organizācijām, kopīgu zinātnes un kultūras projektu īstenošanā, kā arī sabiedrības informēšanā par aizsardzības sistēmas aktualitātēm un dalību NATO un ES.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!