• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Politiskā organizācija (partija) "Vidzemes apvienība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2005., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101247

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrijas instrukcija Nr.1-2/3

Kārtība, kādā valsts aģentūra "Maksātnespējas administrācija" iesaka tiesai maksātnespējas procesa administratora kandidātu

Vēl šajā numurā

10.02.2005., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Politiskā organizācija (partija) “Vidzemes apvienība”

 

Politiskās organizācijas (partijas), kas reģistrētas Tieslietu ministrijā, Uzņēmumu reģistrā. Saskaņā ar likuma “Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām” 48.pantu

Politisko organizāciju reģistra Nr.40008087587 Reģistrēta 2005.gada 7.janvārī

Statūti

 

Apstiprināti dibināšanas kopsapulcē 2004.gada 27.novembrī Valmierā

I. Vispārīgie noteikumi

1.1. Politiskā organizācija (partija) “Vidzemes apvienība”, turpmāk tekstā — partija, ir patstāvīga politiska organizācija, kas darbojas saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmi, likumu “Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām” un Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumu un citiem normatīvajiem aktiem, kā arī partijas Statūtiem un partijas Kopsapulces lēmumiem.

1.2. Partijas oficiālais (pilns) nosau­kums — politiskā organizācija (partija) “Vidzemes apvienība”.

1.3. Partija ir juridiska persona ar juridisko adresi Plostnieku ielā 12, Valmierā, LV-4201.

1.4. Partijai ir sava simbolika.

1.5. Partijai ir savs zīmogs un konts bankā, un tā var veikt visa veida saimniecisko darbību atbilstoši tiesību aktiem.

1.6. Partija darbojas Latvijā atbilstoši LR normatīvajiem aktiem, šiem Statūtiem un partijas biedru Kopsapulces lēmumiem.

II. Darbības mērķi

2.1. Iedzīvotāju labklājības izaugsmes veicināšana, ģimenes kā sabiedrības pamata nostiprināšana, Vidzemes un citu novadu saim­nieciskais un intelektuālais uzplaukums, pilnīga vietējo resursu izmantošana un citu finanšu avotu piesaistīšana, konkurētspējīgu un uz zināšanām balstītu nozaru izveidošana, pamatojoties uz personu iniciatīvu, sociālo taisnīgumu, īpašuma tiesību aizsardzību, likuma varas un demokrātijas principiem.

2.2. Eiropas un citu fondu resursu piesaistīšana un pārrobežu sadarbības veicināšana.

2.3. Veicināt izglītību visa mūža garumā ikvienam neatkarīgi no vecuma un nodarbošanās.

2.4. Samazināt centrālās varas iejaukšanos, paplašinot iedzīvotājiem sniegtos decentralizētos pakalpojumus un paaugstinot to kvalitāti.

2.5. Piedalīties vēlēšanās, izvirzot partijas deputātu kandidātus:

— pilsētas domes, novada domes un pagastu padomes vēlēšanās;

— Latvijas Republikas Saeimas vēlēšanās;

— Eiropas institūciju vēlēšanās;

— citās valsts institūcijās un amatos saskaņā ar likumiem.

2.6. Līdzdalība valsts un pašvaldību institūciju darbā.

2.7. Iedzīvotāju izglītošana un sabiedrības viedokļa izpēte.

2.8. Iniciatīvas tautas nobalsošanas procesā.

2.9. Viedokļa paušana sabiedriski nozīmīgos jautājumos un problēmās.

2.10. Veicināt iedzīvotāju piedalīšanos sabiedriski nozīmīgu jautājumu apspriešanā.

2.11. Novada un citu reģionu politikas veidošana.

2.12. Attīstības programmu izstrāde un īstenošana.

2.13. Jaunu biedru iesaistīšana un uzņemšana partijā.

2.14. Sadarbība ar citām ideoloģiski tuvām partijām un politiskām apvienībām Latvijā un ārvalstīs.

III. Finanses un manta

3.1. Partijas naudas līdzekļus veido iestāšanās maksa, biedru naudas, atskaitījumi no saimnieciskās darbības, cita veida likumīgie ienākumi, personu brīvprātīgi ziedojumi, kā arī mantošanas veidā saņemtie mantiskie labumi.

3.2. Iestāšanās maksas un biedru naudas apmēru nosaka partijas Kopsapulce. Ar Valdes lēmumu partijas biedru var atbrīvot no iestāšanās naudas vai biedru naudas maksāšanas.

3.3. Partijas Valde apstiprina partijas finanšu līdzekļu izlietošanu. Partijas finanšu līdzekļi (budžets) tiek izlietoti atbilstoši partijas mērķiem un uzdevumiem.

3.4. Par partijas līdzekļu izmantošanu atbild partijas Valde. Partija neatbild par savu biedru civiltiesiskajām un citām saistībām.

3.5. Partija savā īpašumā var iegādāties kustamo un nekustamo īpašumu, kas nepieciešams partijas Programmas mērķu un uzdevumu īstenošanas nodrošināšanai, izmantojot naudas līdzekļus, kas saņemti kā biedru nauda, iestāšanās maksa vai brīvprātīgie ziedojumi.

3.6. Visas darbības, kas saistītas ar kustamā un nekustamā īpašuma iegādi un likvidēšanu, naudas līdzekļu kustību, tiek veiktas saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

3.7. Partijas finansiālo darbību un īpašuma kustību kontrolē Revīzijas komisija. Revīzijas komisija darbojas sabiedriskā kārtā.

3.8. Partijas darbībai nav peļņas rakstura. Līdzekļi tiek tērēti pasākumu organizēšanai, telpu nomai, pakalpojumu apmaksai, štata un ārštata darbinieku darba samaksai, materiālās palīdzības sniegšanai partijas biedriem u.c. saskaņā ar Valdes apstiprinātajām izdevumu tāmēm atbilstoši LR Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumam.

IV. Partijas biedri

4.1. Par partijas biedru var kļūt katrs 18 gadu vecumu sasniedzis Latvijas pilsonis vai Latvijā pastāvīgi dzīvojoša persona, kam ir nepilsoņa pase, neatkarīgi no sociālās, rasu un nacionālās piederības, profesijas, uzskatiem un reliģiskās pārliecības, kas atzīst partijas Statūtus un Programmu.

4.2. Visiem partijas biedriem ir vienādas tiesības.

4.3. Ikviens partijas biedrs ir tiesīgs:

4.3.1. piedalīties partijas politikas un darbības noteikšanā, izvirzot priekšlikumus, izklāstot savus uzskatus un piedaloties visu izskatāmo jautājumu brīvā apspriešanā un demokrātiskā izlemšanā, nepieciešamības gadījumā iestājoties par pieņemto lēmumu grozīšanu vai atcelšanu;

4.3.2. izvirzīt kandidatūras, arī savu kandidatūru, vēlēšanām, vēlēt un tikt ievēlētam jebkurā partijas institūcijā, jebkurā amatā, kā arī par jebkura partijas pasākuma delegātu. Balsošanā partijas biedrs var piedalīties personiski vai ar rakstisku pilnvarojumu;

4.3.3. izveidot partijas klubus un teritoriālās grupas;

4.3.4. saņemt informāciju, kas ir partijas institūciju rīcībā;

4.3.5. personīgi piedalīties jebkurā apspriešanā, kas skar viņa darbību;

4.3.6. brīvi izstāties no partijas, rakstiski paziņojot par to;

4.3.7. piedalīties citu sabiedrisko organizāciju darbā, ja to principi un darbība nav pretrunā ar partijas Statūtiem un Programmu;

4.3.8. saņemt partijas politisko aizstāvību;

4.3.9. izvirzīt kandidatūras, arī savu kandidatūru, deputātu kandidātu sarakstos, ko veido partija.

4.4. Partijas biedra pienākums ir:

4.4.1. sekmēt partijas Programmas īstenošanu un ievērot Statūtus;

4.4.2. rūpēties par partijas ideju un darbības atbalstu sabiedrībā;

4.4.3. aktīvi piedalīties varas institūciju vēlēšanu kampaņās;

4.4.4. būt iecietīgam pret atšķirīgu viedokļu paudējiem;

4.4.5. maksāt biedru naudu;

4.4.6. pildīt partijas institūciju lēmumus.

4.5. Iestāties partijā var individuāli, iesniedzot iesniegumu ar viena partijas biedra rekomendāciju. Iesniegumu izskata un apstiprina partijas Valde.

4.6. Piederību pie partijas var pārtraukt pēc paša biedra vēlēšanās saskaņā ar Statūtiem vai ja partijas biedrs tiek izslēgts no partijas.

4.6.1. Partijas biedrs brīvi var izstāties no partijas. Par izstāšanos no partijas biedram ir jāiesniedz rakstisks iesniegums. Pēc rakstiska iesnieguma saņemšanas nākamajā partijas Valdes sēdē tiek pieņemts lēmums par biedra izstāšanos no partijas, informējot par to biedru.

4.6.2. Partijas biedru no partijas var izslēgt ar Valdes lēmumu:

— par partijas Statūtu, partijas biedru Kopsapulces, Valdes lēmuma nepildīšanu;

— par partijas darbības kavēšanu;

— par neslavas celšanu partijai;

— par citām darbībām, kas pretējas partijas mērķiem un uzdevumiem;

— ja partijas biedrs ir miris vai izbraucis uz pastāvīgu dzīvesvietu ārzemēs.

4.6.3. Partijas biedra izslēgšanu var ierosināt partijas biedri saskaņā ar šo Statūtu 4.6.2.punktu. Pēc partijas biedra izslēgšanas ierosināšanas partijas Valde pārbauda faktisko apstākļu atbilstību Statūtu 4.6.2.punkta noteikumiem. Ja pārbaudes rezultātā tiek konstatēts, ka ir pamats biedra izslēgšanai no partijas, Valde pieņem lēmumu par izslēgšanu.

4.7. Partijā var darboties partijas atbalstītāji. Par partijas atbalstītāju var kļūt persona, kas atbalsta partijas mērķus un darbību.

V. Partijas lēmējinstitūcijas

5.1. Partijas augstākais lēmējs ir partijas Kopsapulce, ko sasauc partijas Valde ne retāk kā reizi gadā. Kopsapulces sasaukšanas vietu, laiku un darba kārtību paziņo partijas biedriem ne vēlāk kā mēnesi pirms Kopsapulces sākuma.

5.2. Kopsapulces starplaikos aktuālo jautājumu apspriešanai var tikt sasauktas partijas konferences. To sasaukšanas vietu, laiku un darbības kārtību nosaka partijas Valde.

5.3. Partijas Kopsapulces un konferenču delegāti ir partijas biedri vai to pārstāvji atbilstoši noteiktajām pārstāvniecības normām. Delegātu vēlēšanu kārtību un pārstāvniecības normas nosaka partijas Valde.

5.4. Partijas Kopsapulce:

5.4.1. apstiprina partijas nosaukumu, simboliku un tās lietošanas kārtību, pieņem partijas Statūtus, Programmu un izdara tajos grozījumus;

5.4.2. nosaka partijas politikas pamatprincipus, pieņem priekšvēlēšanu programmu;

5.4.3. ievēlē partijas priekšsēdētāju, kas vienlaikus ir partijas Valdes priekšsēdētājs, un partijas priekšsēdētāja vietnieku pēc partijas priekšsēdētāja ierosinājuma, kurš vienlaikus ir partijas Valdes loceklis;

5.4.4. nosaka partijas Valdes un Revīzijas komisijas locekļu skaitu un ievēlē partijas Valdi un Revīzijas komisiju;

5.4.5. apstiprina Revīzijas komisijas ziņojumus;

5.4.6. sniedz paziņojumus, kā arī izskata jebkurus citus jautājumus, kas attiecas uz partijas darbību.

5.5. Kopsapulce ir lemttiesīga, ja tajā piedalās ne mazāk kā puse partijas biedru.

5.6. Ja partijas biedru Kopsapulce nav lemttiesīga kvoruma trūkuma dēļ, tad ne vēlāk kā divu nedēļu laikā tiek sasaukta atkārtota partijas biedru Kopsapulce, un tā ir pilntiesīga pieņemt lēmumus neatkarīgi no klātesošo balsstiesīgo biedru skaita.

5.7. Kopsapulces lēmumi ir spēkā, ja par tiem nobalsojis klātesošo partijas balsstiesīgo biedru vairākums, izņemot gadījumus, kad partijas Statūtos ir noteikta cita balsošanas kārtība. Balsošana notiek atklāti, izņemot gadījumus, kad aizklātu balsošanu pieprasa vismaz 1/3 no klātesošajiem balsstiesīgajiem biedriem.

5.8. Partijas biedru ārkārtas Kopsapulci var sasaukt Valde ne mazāk kā pēc 1/3 partijas biedru iniciatīvas. Pieprasījums par ārkārtas Kopsapulces sasaukšanu Valdei ir jāiesniedz rakstveidā. Valdei ir jāpieņem lēmums par partijas biedru ārkārtas Kopsapulces sasaukšanu 5 (piecu) dienu laikā no pieprasījuma par sasaukšanu saņemšanas, norādot partijas Kopsapulces norises vietu, laiku un darba kārtību.

5.9. Partijas Kopsapulci atklāj partijas priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnes laikā — viņa vietnieks. Pēc Kopsapulces atklāšanas delegāti ievēlē kopsapulces vadību, sekretariātu, balsu skaitīšanas un redakcijas komisijas.

5.10. Kopsapulces lēmumi tiek noformēti protokolā, ko paraksta Kopsapulces vadītājs un sekretārs.

5.11. Partijas vadošās institūcijas ir partijas priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieks, partijas Valde un partijas Revīzijas komisija.

VI. Partijas valde

6.1. Partijas kopsapulce ievēlē Valdi uz 2 gadiem. Valde sastāv no 5 locekļiem.

6.2. Partijas Valde ir partijas izpildinstitūcija Kopsapulču starplaikā. To vajadzības gadījumā, bet ne retāk kā reizi mēnesī, sasauc un vada partijas priekšsēdētājs.

6.3. Valde ir lemttiesīga, ja tajā piedalās ne mazāk kā puse Valdes locekļu. Lēmumus Valde pieņem balsojot. Lēmums ir pieņemts, ja par to nobalso vairāk nekā puse no sēdē klātesošajiem Valdes locekļiem.

6.4. Partijas Valde:

6.4.1. sasauc partijas Kopsapulces un konferences, nosaka to norises vietu, laiku un darba kārtību;

6.4.2. izskata un apstiprina partijas budžetu, sagatavo dokumentu projektus izskatīšanai Kopsapulcēs un konferencēs;

6.4.3. rīkojas ar partijas kustamo un nekustamo mantu;

6.4.4. rīkojas ar partijas naudas līdzekļiem Statūtu un apstiprinātā budžeta ietvaros;

6.4.5. apstiprina kandidātu sarakstus pašvaldību, Saeimas un ES institūciju vēlēšanām;

6.4.6. sniedz ziņojumus un atskaites partijas Kopsapulcei par pārskata periodā paveikto un partijas tālākās attīstības virzieniem un darbības līdzekļiem;

6.4.7. gatavo priekšlikumus par partijas darbības stratēģiskiem uzdevumiem un gatavo partijas ikgadējo darbības plānu;

6.4.8. organizē partijas biedru uzskaiti;

6.4.9. pilnvaro amatpersonas pārstāvēt Valdi un partiju tiesā, valsts pārvaldes un pašvaldību institūcijās.

VII. Partijas priekšsēdētājs

7.1. Partijas priekšsēdētājam ir paraksta tiesības un tiesības partijas Statūtos noteiktajās kompetences robežās slēgt jebkurus līgumus vai citus darījumus atbilstoši partijas Statūtiem, mērķiem un budžetam.

7.2. Statūtos noteiktajos ietvaros rīkojas ar partijas naudas līdzekļiem.

7.3. Pieņem darbā un atbrīvo no darba partijas darbiniekus.

7.4. Savas kompetences ietvaros izdod pilnvaras un rīkojumus.

7.5. Veic partijas īpašuma pārvaldīšanu un izmantošanu atbilstoši partijas Statūtiem, mērķiem un uzdevumiem.

7.6. Sniedz atskaites partijas Kopsapulcei par pārskata periodā paveikto.

7.7. Atbild par partijas saimniecisko darbību, kontrolē partijas algoto darbinieku darbu.

7.8. Nodrošina Kopsapulces un partijas Valdes lēmumu izpildi.

7.9. Organizē partijas lietvedību un grāmatvedības uzskaiti atbilstoši likumu un citu normatīvo aktu prasībām.

7.10. Bez speciāla pilnvarojuma sniedz publiskus paziņojumus partijas vārdā, pārstāv partiju attiecībās ar valsts un ārvalstu iestādēm, uzņēmumiem, organizācijām, partijām un sabiedriskajām organizācijām, atsevišķām personām.

7.11. Vada un organizē Kopsapulču un Valdes darbību.

7.12. Atver norēķinu un citus kontus bankā.

7.13. Atbild par partijas darbu, organizē to atbilstoši normatīvajiem aktiem un partijas iekšējiem saistošajiem dokumentiem.

7.14. Nodrošina partijas Kopsapulces un konferences sasaukšanu.

VIII. Partijas Revīzijas komisija

8.1. Revīzijas komisija kontrolē partijas un valdes finansiālo darbību. Revīzijas komisiju 3 locekļu sastāvā uz 2 gadiem vēlēšanās ievēlē partijas Kopsapulce. Par Revīzijas komisijas locekļiem var ievēlēt tikai partijas biedrus, kas nav Valdes locekļi. Revīzijas komisijas vēlēšanās ievēlēti ir visvairāk balsu saņēmušie kandidāti.

8.2. Revīzijas komisija no sava vidus ievēlē Revīzijas komisijas priekšsēdētāju. Revīzijas komisijas pārstāvim ir tiesības piedalīties Valdes sēdēs kā novērotājam.

8.3. Revīzijas komisijas locekļiem ir tiesības pieprasīt Valdei un citām partijas institūcijām visus ar partijas finansiālo darbību saistītos dokumentus. Revīzijas komisija partijas finansiālās darbības un lietvedības pārbaudi veic ne retāk kā reizi gadā. Revīzijas komisija sniedz atskaiti partijas kopsapulcei.

8.4. Revīzijas komisija pieņem lēmumu ar klātesošo Revīzijas komisijas locekļu balsu vairākumu. Pie vienāda balsu skaita izšķirošā balss ir Revīzijas komisijas priekšsēdētājam.

IX. Partijas reorganizācijas un pašlikvidācijas kārtība

9.1. Lēmumu par partijas reorganizāciju vai pašlikvidāciju var pieņemt partijas biedru Kopsapulce, ja tajā piedalās ne mazāk kā divas trešdaļas balsstiesīgo biedru. Lēmums par pašlikvidāciju ir pieņemts, ja par to nobalso vairāk nekā divas trešdaļas delegātu skaita.

9.2. Partijas reorganizācijas kārtību nosaka partijas Kopsapulces lēmumi un normatīvie akti.

9.3. Partijas biedru Kopsapulce pieņem lēmumu par partijas īpašuma un finanšu līdzekļu izlietojumu un sadalījumu reorganizācijas vai pašlikvidācijas gadījumā. Ja šāds lēmums netiek pieņemts, partijas īpašums un finanšu līdzekļi tiek izlietoti normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

9.4. Partijas pašlikvidāciju veic partijas Kopsapulces iecelts likvidators saskaņā ar LR normatīvo aktu prasībām.

Politiskās organizācijas (partijas) “Vidzemes apvienība” priekšsēdētājs G.Bilsēns

Politiskās organizācijas (partijas) “Vidzemes apvienība” pilnvarotā persona G.Bilsēns

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!