• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2005. gada 2. februāra stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2005., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101223

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

2005. gada 3. februāra stenogramma

Vēl šajā numurā

10.02.2005., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2005. gada 2. februāra stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.
Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi, sākam Saeimas 2.februāra sēdi!
Sakarā ar to, ka 27.janvāra sēdē nebija kvoruma, mēs uzsākam darba kārtības izskatīšanu ar lēmuma projektu “Par atbalstu Valsts prezidentes izstrādātajai deklarācijai”.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Jāņa Lagzdiņa, Elitas Šņepstes, Antas Rugātes, Mihaila Pietkeviča un Ata Slaktera iesniegumu ar lūgumu – pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 136.pantu, ierosināt Saeimas lēmuma projektu “Par atbalstu Valsts prezidentes izstrādātajai deklarācijai” nodot Saeimas Ārlietu komisijai papildu ziņu ievākšanai. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projekta nodošanu Ārlietu komisijai papildu ziņu ievākšanai. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 66, pret – 10, neviens deputāts neatturas. Lēmuma projekts ir nodots Ārlietu komisijai.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Lagzdiņa, Šadurska, Bērziņa, Nagļa, Brigmaņa, Slaktera un citu deputātu iesniegumu ar lūgumu – šā gada 2.februāra Saeimas sēdes darba kārtībā sadaļā “Lēmuma projektu izskatīšana” iekļaut kā otro darba kārtības jautājumu Saeimas lēmuma projektu “Par atbalstu Valsts prezidentes centieniem skaidrot Latvijas sarežģīto vēsturi”. Vai deputātiem ir iebildumi par darba kārtības izmaiņu? (Starpsaucieni: “Ir! Ir!”) Ja deputātiem ir iebildumi par darba kārtības izmaiņu, tad “par” darba kārtības izmaiņu ir pieteicies runāt deputāts Jānis Lagzdiņš. Ne no vietas. Lūdzu, Lagzdiņa kungs!
J.Lagzdiņš (TP).
Godātie kolēģi deputāti! Tā kā Saeimas Kārtības rullis dod tiesības jebkuram deputātam iebilst pret šī lēmuma projekta iekļaušanu šodienas darba kārtībā, un ir deputāti, kas ir izteikuši šādus iebildumus, tad es kā Saeimas deputāts Saeimas Kārtības ruļļa 117.panta kārtībā, tātad septītās daļas noteiktajā kārtībā, ierosinu minēto lēmuma projektu iekļaut nākamās kārtējās, tas ir, rītdienas sēdes darba kārtībā kā pirmo darba kārtības jautājumu. To paredz Kārtības rullis.
Sēdes vadītāja.

Paldies, Lagzdiņa kungs, bet Prezidijs vēl nav ziņojis par šo lēmuma projektu. Tātad pašreiz mums ir jābalso par to, lai iekļautu darba kārtībā sadaļā “Prezidija ziņojumi”. Tātad lūdzu cienījamos deputātus balsot par iekļaušanu darba kārtībā sadaļā “Prezidija ziņojumi” lēmuma projektu “Par atbalstu Valsts prezidentes centieniem skaidrot Latvijas sarežģīto vēsturi”. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – 10, neviens neatturas. Darba kārtībā sadaļā “Prezidija ziņojumi” tātad lēmuma projekts ir iekļauts.
Tātad nākamais darba kārtības jautājums... Es atvainojos...
Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ziņo par to, ka ir saņemts deputātu Lagzdiņa, Šadurska, Bērziņa, Nagļa, Jaundžeikara un citu deputātu
iesniegums... saņemts nevis iesniegums, bet lēmuma projekts “Par atbalstu Valsts prezidentes centieniem skaidrot Latvijas sarežģīto vēsturi”. Vai kādam deputātam ir iebildumi, ja šodien mēs izskatām šo jautājumu? (Starpsaucieni: “Ir! Nav!”)
Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Jānim Lagzdiņam!
J.Lagzdiņš (TP).
Godātie kolēģi deputāti! Godātie Prezidija locekļi! Ja ir saņemts oficiāls iebildums par to, ka tiek iekļauts šodienas darba kārtībā, tad es Kārtības ruļļa 117.panta 7.daļas noteikumos paredzētajā kārtībā lūdzu iekļaut minēto lēmuma projektu nākamās kārtējās, tas ir, rītdienas, 3.februāra, darba kārtībā kā pirmo darba kārtības jautājumu. Paldies.
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Lūdzu balsojam par deputāta Lagzdiņa priekšlikumu!
Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Aleksandram Golubovam.
A.Golubovs (LSP).
Lūdzu nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, lai viņi noskaidro no zinātniekiem, vēsturniekiem vispār faktu, vai okupācija ir bijusi. (Zālē skaļas ovācijas.)
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Ir saņemti divi priekšlikumi. Balsojam iesniegšanas kārtībā!
Tātad 1.priekšlikumu iesniedza deputāts Jānis Lagzdiņš par to, ka izskatām lēmuma projektu nākamajā, kārtējā, Saeimas sēdē, tas ir, 3.februārī kā pirmo darba kārtības jautājumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – 19, neviens neatturas. Lēmums pieņemts. Tātad jautājums tiek skatīts 3.februāra sēdē kā pirmais darba kārtības jautājums. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par Nacionālās drošības koncepcijas apstiprināšanu”. Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.
J.Dalbiņš (TP).
Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisija šo jautājumu izskatīja savā sēdē un lūdz atbalstīt.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 70, pret – 5, atturas – 11. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Pauļa Kļaviņa ievēlēšanu Starpparlamentu Savienības Latvijas nacionālajā grupā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Ainara Latkovska atsaukšanu no Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret – 1, neviens neatturas. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Pauļa Kļaviņa atsaukšanu no Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputātes Sarmītes Ķikustes ievēlēšanu Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas sastāvā”. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Aigara Pētersona ievēlēšanu Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas sastāvā”. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret – 1, neviens deputāts neatturas. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputātes Baibas Brigmanes ievēlēšanu Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas sastāvā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Gunta Bērziņa, kā pamatdelegāta ievēlēšanu NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas sastāvā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Jāņa Šmita atsaukšanu no Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas Einara Repšes finansiālo darbību pārbaudei”. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret – 1, neviens deputāts neatturas. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Gunta Bērziņa atsaukšanu no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas”. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret – 2, neviens deputāts neatturas. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Gunta Bērziņa ievēlēšanu Aizsardzības un iekšlietu komisijā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret – 1, neviens deputāts neatturas. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputātes Ingrīdas Circenes kā pamatdelegāta ievēlēšanu Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts. Paldies.
Cienījamie kolēģi! Šodien pulksten 17.00 ir paredzēta jautājumu un atbilžu sēde. Deputāti ir saņēmuši atbildes uz tiem jautājumiem, ko ir iesnieguši ministriem. Vai deputāti Bekasovs, Deņisovs, Golubovs, Fjodorovs un Solovjovs ir apmierināti ar iekšlietu ministra atbildi? Ir apmierināti. Un vai deputāti Ribakovs, Agešins, Vidavskis, Cilevičs un citi deputāti ir apmierināti ar iekšlietu ministra atbildi? Ir apmierināti. Paldies! Tātad šī sesija šodien nenotiks.
Cienījamie kolēģi, līdz ar to darba kārtība ir izskatīta. Lūdzu deputātus reģistrēties ar reģistrācijas kartēm! Lūdzu zvanu! Reģistrācijas režīmu!
Kamēr tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, es vēlētos Saeimas vārdā šodien dzimšanas dienā sveikt mūsu kolēģi Žaneti Vasaraudzi. Daudz laimes! (Aplausi.)
Cienījamie kolēģi! Mums ir vēl viena jubilāre. Pusapaļā jubilejā es vēlētos sveikt visu mūsu vārdā cienījamo deputāti Lindu Mūrnieci! (Aplausi.)
Kamēr tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, vārds paziņojumam deputātam Aleksandram Kiršteinam.
A.Kiršteins (TP).
Godājamie Ārlietu komisijas dalībnieki, lūdzu uz slēgto sēdi pēc piecām minūtēm Ārlietu komisijas telpās visiem! Paldies.
Sēdes vadītāja.
Vārds Saeimas sekretāra biedram reģistrācijas rezultātu nolasīšanai.
A.Bartaševičs (8.Saeimas sekretāra biedrs).
Cienījamie deputāti, nav reģistrējušies: Ēriks Škapars, Jānis Šmits, Jānis Škapars, Māra Ceriņa, Vilis Krištopans, Ainars Latkovskis, Pāvels Maksimovs, Vitālijs Orlovs un Krišjānis Peters. Paldies.
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Līdz ar to Saeimas 2.februāra sēde ir slēgta. Paldies.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!