• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Godina labākos tirgotājus Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2005., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101088

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mīlestība no Zaļās karotītes" - Valentīna dienu sagaidot

Vēl šajā numurā

08.02.2005., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Godina labākos tirgotājus Latvijā

Ar apbalvošanu 4.februārī noslēdzās Tirgotāju asociācijas un Rīgas domes sadarbībā rīkotais konkurss “Latvijas labākais tirgotājs 2004”.

TIRGUS.PNG (81666 bytes)
Galvenās balvas ieguvēja — “Deknas” vadītāja Natālija Zīlīte
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Konkurss notiek kopš 1995.gada. Šajā laikā konkursā kopumā piedalījušies vairāk nekā 900 uzņēmumi no visas Latvijas. Līdzās divām galvenajām nominācijām rīkoti konkursi arī par Latvijas labāko veikalnieku un krodzinieku. Šogad līdzās konkursam par gada labākā tirgotāja titulu notika arī skate “Gada prece 2004”.
Konkurss risinās divās kārtās – vispirms reģionālās komisijas veiktā atlase, tad dalībnieks pāriet galvenās komisijas vērtējuma līmenī. Organizatori ar gandarījumu secināja, ka ik gadu pieaug dalībnieku skaits. Šā gada konkursā piedalījās 110 dalībnieku, to skaitā 39 no Rīgas, bet 71 no reģioniem. Vērtēšana paredzēja trīs kategorijas – uzvarētāji, laureāti un dalībnieki. Uzvarētāju vidū iekļuva 46 dalībnieki, no kuriem pieci saņēma galveno balvu. Komisijas locekļi atzina, ka nav viegli vērtēšanā orientēties vienīgi pēc objektīvi nosakāmiem kritērijiem, jo visus kvalitātes aspektus nav iespējams klasificēt. Liela nozīme ir arī atsevišķu uzņēmumu tradicionālajai popularitātei sabiedrībā.
Kopš 1998. gada konkurss tiek rīkots sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību. Īpaši laba sadarbība organizatoriem ir ar Rīgas domi, kas noslēguma sarīkojumam šogad atvēlēja rātsnama telpas. Kā uzsvēra Rīgas domes izpilddirektors Māris Tralmaks, konkursa rīkošanā Rīgas pilsēta jau ilgstoši sadarbojas ar Tirgotāju asociāciju. “Valstī visi ir ieinteresēti, lai mūsu zemes uzņēmēji spētu sekmīgi darboties ne vien Latvijas, bet arī visas Eiropas Savienības tirgū,” sacīja izpilddirektors, norādot, ka šādi pasākumi veicina uzņēmumu konkurētspēju. Īpaši būtiski, pēc M.Tralmaka domām, ir veicināt Latvijas uzņēmēju lielāku aktivitāti Baltijā, jo šobrīd abu kaimiņvalstu uzņēmēji izrāda interesi par mūsu valsts tirgus iespējām. Turklāt pakalpojumu attīstība pilsētā ietekmē arī ārzemju tūristu piesaisti.
Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs pateicās Rīgas domei par atbalstu pasākuma rīkošanā un pavēstīja, ka nākotnei izvirzīts mērķis vēl ciešāk sadarboties ar vietējām pašvaldībām.

Jānis Nicmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!