• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot akreditācijas vēstuli no Grieķijas vēstnieka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2005., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/101077

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.02.2005., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot akreditācijas vēstuli no Grieķijas vēstnieka

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 4.februārī Rīgas pilī saņēma akreditācijas vēstuli no Grieķijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Spīra Aliagasa.
Abas puses sarunā atzīmēja, ka Latvijai un Grieķijai ir gan kopējas iezīmes, gan kopējas intereses kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, piemēram, abas ir ES robežvalstis, un abas ir ieinteresētas ES sniegtajās finansiālajās iespējās.
Atzīstot, ka Latvijas un Grieķijas divpusējās attiecības ir labas, vēstnieks uzsvēra, ka ir liels neizmantots potenciāls ekonomisko sakaru paplašināšanā. Vēstnieks uzsvēra, ka viens no viņa nozīmīgākajiem darbiem būs sadarbības veicināšana ekonomikas, tirdzniecības un tūrisma nozarē. Prezidente minēja, ka topošā dzelzceļa līnija “Rail Baltic” varētu būt izdevīgs ceļš, kas savienotu Baltijas valstis ar Centrāleiropu. V.Vīķe-Freiberga un S.Aliagass par iespējami nozīmīgu sadarbības jomu atzīmēja arī kuģniecību.
Kā sekmīgu Grieķijas un Latvijas prezidentu apmaiņas vizīšu rezultātu Valsts prezidente sarunā novērtēja Latvijas Universitātē dibināto Hellēnistikas centra darbību. Abas puses pauda ieinteresētību tālāku kultūras un izglītības apmaiņas programmu un citu projektu īstenošanā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!