• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sākotnējā versija par sadursmes iemeslu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2005., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100946

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 4. februārī

Vēl šajā numurā

04.02.2005., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sākotnējā versija par sadursmes iemeslu

KATASTROFA.PNG (109470 bytes)
Divu vilcienu sadursmē Rīgas centrā aizvakar bojā gāja četri cilvēki – divi vīrieši un divas sievietes, bet cietuši 29 cilvēki
Foto: Māris Kaparkalējjs, “LV”

2.februārī Rīgā notikušās vilcienu sadursmes izmeklēšanas komisijas rīcībā esošā informācija ļauj secināt, ka negadījums noticis, no Lielvārdes braucošajam elektrovilcienam pabraucot garām luksoforam ar aizliedzošo signālu, teikts sākotnējā tehniskajā slēdzienā, ko vakar parakstījis Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas direktors Andris Dunskis un valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” tehniskās inspekcijas direktors Ārijs Sināts. Atzinumā norādīts, ka negadījuma brīdī Rīgas pasažieru stacijā vilcienu satiksmes nodrošināšanas iekārtas – mikroprocesoru centralizācijas iekārtas un elektrovilciena drošības ierīču aparatūra (automātiskās lokomotīvju signalizācijas iekārtas un radiosakari) – darbojušās normāli.
Pēc starptautiskā vilciena Maskava–Rīga pienākšanas un pasažieru izkāpšanas Rīgas pasažieru stacijas mikroprocesoru posteņa dežurants izplānoja vilciena maršrutu no pirmā ceļa uz Vagonu parku. Tam bija jābrauc ar vagoniem pa priekšu. Pulksten 10.33 mašīnistam dota atļauja atsēdināt sastāvu. Pēc piecām minūtēm notika sadursme.
Attālums starp luksoforu, kuram pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ garām pabrauca no Lielvārdes kursējošais elektrovilciens, un pārmiju, kur notika sadursme, ir 120 metri.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!