• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas Bundestāga deputāta vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2005., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2005.gada 3.februāra sēdē

Vēl šajā numurā

04.02.2005., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas Bundestāga deputāta vizīti

Vakar, 3.februārī, Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas deputāti tikās ar Vācijas Bundestāga deputātu, Sociāldemokrātiskās partijas frakcijas spīkera vietnieku ārpolitikas jautājumos un Vācijas delegācijas vadītāju NATO Parlamentārajā asamblejā Markusu Mekelu.
Tikšanās laikā galvenā uzmanība pievērsta jautājumiem, kas skar aktualitātes Eiropas Savienībā (ES), kā arī Latvijas un Krievijas attiecības.
Vācijas Bundestāga deputāts M.Mekels atzīmēja, ka vienmēr atzinis Baltijas valstu neatkarību, kā arī atzinīgi novērtēja paveikto 14 gadu laikā kopš neatkarības atgūšanas – Latvija kļuvusi par dalībvalsti ES un NATO.
Puses pārrunāja abu valstu attiecības ar Krieviju. Spriežot par aktualitātēm Latvijas un Krievijas bilateriālajās attiecībās, M.Mekels atzina, ka Krievija vilcinās ar robežlīguma parakstīšanu, taču šajā jautājumā būtu jābūt vienotai ES pozīcijai, proti, līgums ir jāparaksta. Runājot par Valsts prezidentes V.Vīķes-Freibergas lēmumu piedalīties 9.maija pasākumos Maskavā, viņš uzsvēra, ka Eiropas Parlamentam būtu jāpauž sava nostāja Baltijas valstu sarežģītajā vēsturē. M.Mekels akcentēja, ka arī pašiem ir jāizrāda lielāka iniciatīva, lai Eiropas valstis informētu par Latvijas vēsturi, jo pieredze rāda, ka lielākā daļa eiropiešu to nezina. Savukārt Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksandrs Kiršteins pastāstīja, ka nesen izdota grāmata latviešu un krievu valodā par Latvijas vēsturi un tā izraisījusi plašas diskusijas gan Latvijā, gan arī Krievijā.
Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns informēja, ka Latvijā Līgums par konstitūciju Eiropai tiks ratificēts iespējami drīz, prognozējot, ka tas varētu notikt līdz jūnijam. Viņš arī informēja, ka to atbalsta gandrīz visas partijas, tāpēc tā ratificēšanai nevarētu būt nekādu šķēršļu. Tostarp deputāts Nikolajs Kabanovs sacīja, ka, iespējams, apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcija balsos pret ratifikāciju, jo pēc iestāšanās ES minoritāšu situācija Latvijā nav uzlabojusies. Savukārt M.Mekels pastāstīja, ka Vācijas Bundestāgā ratificēšana notiks jau maijā un par ES konstitūciju notikušas plašas diskusijas starp parlamenta frakcijām. Viņš arī uzsvēra, ka ES konstitūcijas ratifikācija nav jāsaista ar nacionālajiem jautājumiem. Pārrunāti arī jautājumi, kas skar ES jauno kaimiņu politiku.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!