• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finanšu ministrijai izsniegto atzinības sertifikātu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2005., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100930

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mazākumtautību izglītības konsultatīvās padomes sēdi

Vēl šajā numurā

04.02.2005., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finanšu ministrijai izsniegto atzinības sertifikātu

Finanšu ministrija ir saņēmusi “Business Software Alliance” (BSA) Latvijas komitejas izsniegtu atzinības sertifikātu, kas apliecina, ka Finanšu ministrijā un tās padotībā esošajās iestādēs tiek izmantota tikai licencēta datorprogrammatūra, ka Finanšu ministrija izprot nepieciešamību lietot licencētas datorprogrammas un legālu datorprogrammu pārvaldīšanas nozīmi.
Atzinības sertifikātu BSA Latvijas komitejas priekšsēdētājs Valdis Birkavs pasniedza Finanšu ministrijas valsts sekretārei Valentīnai Andrējevai ceturtdien, 3.februārī, Valsts sekretāru sanāksmes laikā Ministru kabinetā.
Finanšu ministrijas valsts sekretāre V.Andrējeva norāda, ka ministrija par šādu atzinību ir patiesi lepna, jo tā tiek novērtēts ieguldītais darbs un līdzekļi visu datorsistēmu un datorprogrammu sakārtošanā Finanšu ministrijā un tās padotībā esošajās ļoti nozīmīgajās valsts finanšu institūcijās – Valsts ieņēmumu dienestā, Valsts kasē.
Atzinība ir likumsakarīga, jo Finanšu ministrija un pārējās FM sistēmas institūcijas, kuru rīcībā ir daudz nozīmīgu finanšu datu, vienmēr pievērsusi īpašu uzmanību informācijas drošības politikai un personāldatoros lietojamās programmatūras standartu izstrādei un atbilstības uzturēšanai.
“Mēs esam lepni, ka ieguldītais darbs un stingrā nostāja – nelietot nelegālas datorprogrammas un valsts iestādēs nekādi neatbalstīt programmu pirātismu – ir pamanīta un novērtēta. Tādēļ droši varu apgalvot, ka arī turpmāk mūsu nostāja datorprogrammu izmantošanas jomā nekādi nemainīsies: Finanšu ministrija nekad neatbalstīs pirātismu un izvairīšanos no oficiālu maksājumu kārtošanas,” norādīja FM valsts sekretāre.
Valsts kontrole sadarbībā ar BSA Latvijas komiteju Finanšu ministrijā un tās padotības iestādēs (VID, Valsts kase) veica revīziju par datorprogrammu atbilstību Latvijas normatīvo aktu prasībām. Pārbaudes apstiprināja FM izmantotās programmatūras (licenču) legalitāti.
Atzinības sertifikātā ir norādīts, ka Finanšu ministrijā ieviestā “legāla datorprogrammu pārvalde ietver: gatavību demonstrēt tiesībsargājošām institūcijām un auditoram licenci par katru datorprogrammas kopiju uzņēmuma datorsistēmā vai tīklā; izpratni par uzņēmuma vadības un personāla atbildību par uzņēmuma datoros instalētām datorprogrammām; licences termiņu un nosacījumu, kuri noteikti, instalējot datorprogrammu, pastāvīgu ievērošanu”.

FM preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!