• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Putinam būs jāmaksā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2000., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10085

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Rimi" veikals uzspridzināts"

Vēl šajā numurā

25.08.2000., Nr. 300/301

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Putinam būs jāmaksā"

"Gazeta Wyborcza"

— 2000.08.21.

 

Saruna ar Krievijas Sabiedrisko attiecību pētījumu centra direktoru Juriju Levadu.

GW: Kā "Kursk" katastrofa ietekmēs prezidenta Vladimira Putina reitingu?

JL: Manuprāt, Putins par to dārgi samaksās. Sabiedriskās domas aptauju rezultāti būs pieejami tikai pēc pāris dienām, tālab runāšu savā vārdā, nevis Krievijas iedzīvotāju vārdā. Man rodas iespaids, ka Putins nav sapratis, kā ir jāizturas valsts vadītājam tādas traģēdijas laikā.

GW: Vai viņam bija jāpārtrauc atvaļinājums un jādodas uz Murmansku?

JL: Viņam bija jāizturas kā prezidentam. Viņam bija jāparāda Krievijas iedzīvotājiem, ka viņš izjūt to pašu, ko viņi, pat tādā gadījumā, ja viņš dažādu iemeslu dēļ pats nevarētu piedalīties glābšanas darbos. Žēl, ka Putins nesadūšojās izrādīt šādu žestu, ka viņš nesaprata un nesajuta, ka tas ir nepieciešams. Protams, ka Putins visu neizlemj viens pats, taču viņa izturēšanās liecina, kādi ir viņa padomnieki. Par šiem ļaudīm man nekad nav bijis augsta vērtējuma, bet tagad visa Krievija zina, ko no viņiem var sagaidīt.

GW: Bet varbūt admirāļi prezidentam uzreiz neziņoja par katastrofu?

JL: Tāda iespēja nav izslēgta, ka militāristi neteica visu patiesību, taču prezidents apgalvo, ka jau no sākuma esot bijis informēts par situāciju. Ja tomēr admirāļi kaut ko arī noslēpa no Putina, tad tas tikai nozīmē, ka prezidents nekontrolē bruņotos spēkus.

GW: Čečenijas karā pēdējā gada laikā bojā ir gājuši aptuveni 10 tūkstoši Krievijas iedzīvotāju, taču Putins visu laiku sabiedriskās domas aptaujās bija vadībā. Vai viens simts bojā gājušo "Kursk" katastrofā mainīs situāciju?

JL: Iespējams. Politiķa popularitāti nosaka ne tikai skaitļi, bet arī miljoniem cilvēku noskaņojums. Tā popularitāte, kuru pēdējā gada laikā baudīja Putins, bija nedabiski augsta. Kādreiz tai bija jākrītas. Šodien krievi kā nekad agrāk ir sarūgtināti par prezidenta izturēšanos. Tas drīzumā atspoguļosies aptaujās.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!