• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs, dodoties darba vizītē uz Franciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2005., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100793

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.02.2005., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs, dodoties darba vizītē uz Franciju

Šodien, 3.februārī, ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš dodas darba vizītē uz Franciju. Vizītes mērķis ir aizsākt divpusēju sadarbību starp Francijas un Latvijas institūcijām, kas veiktu pētījumus magnetohidrodinamikas jomā (MHD). Šajā projektā paredzēts izveidot Ampēra institūtu uz Latvijas Salaspils inovāciju centra bāzes (Salaspils Fizikas institūts), kurā pētījumus veiktu starptautiskas zinātnieku grupas no Eiropas valstīm, Krievijas u.c. Ministrs tiksies ar Francijas pētniecības lietu ministru, lai pārspriestu Ampēra institūta izveidošanas iespējas uz LU Fizikas institūta bāzes Salaspilī, Latvijā.
Ekonomikas ministrs plāno tikties ar Francijas tirdzniecības ministru un iepazīstināt viņu ar Latvijas labvēlīgo uzņēmējdarbības vidi, kā arī pārrunāt iespējamos turpmākās sadarbības virzienus.
K.Kariņš tiksies ar vairākiem nozīmīgiem Francijas uzņēmumu pārstāvjiem. Šīs tikšanās laikā tiks pārspriesti jautājumi, kas saistīti ar Pasaules investīciju konferences norisi šā gada vasarā. Ministrs tiks iepazīstināts ar Francijas pašvaldību finansēšanas modeli, valsts stratēģiju banku sektora privatizācijā, kā arī ar Francijas pieredzi pašvaldību un industriālo infrastruktūru uzlabošanā.
Ministra vizītes laikā paredzēta tikšanās ar Francijas vadošās finanšu avīzes “Les Echos” pārstāvjiem, lai runātu par divpusējās sadarbības jautājumiem.
MHD tikšanās piedalīsies arī Eiropas komisārs enerģētikas jautājumos Andris Piebalgs. Latvijas pusi ekonomikas ministra vizītē pārstāvēs Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece Eiropas Savienības un ārējo ekonomisko attiecību jautājumos Z.Liepiņa, Latvijas vēstnieks Francijas Republikā R.Lappuķe, LU Fizikas institūta direktors J.Freibergs, LU rektors I.Lācis, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors A.Ozols, LIAA direktora padomnieks M.Ēlerts, Latvijas Ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Francijā vadītājs H.Celms.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!