• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
""Vācu banka interesējas par Ziemeļvalstīm un Baltijas valstīm". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2000., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10079

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Vienā teikumā"

Vēl šajā numurā

25.08.2000., Nr. 300/301

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

""Vācu banka interesējas par Ziemeļvalstīm un Baltijas valstīm"

"Dagens Industri"

— 2000.08.22.

 

"Mēs atvērām biroju Stokholmā, jo jau daudzus gadus mums ir cieši kontakti gan ar bankām, gan vācu un zviedru klientiem", teica "Norddeutsche Landesbank", "Nord/LB", izpilddirektors Manfrēds Bodins, kas nupat apmeklēja Stokholmu.

"Norddeutsche Landesbank", "Nord/LB", "iznirelis" Zviedrijas banku kartē, sevi neuzskata par sāncensi Zviedrijas finansu tirgū, un tai nav nekādu ilūziju kļūt par lielu darboni Zviedrijā.

"Mēs ceram, ka attīstīsimies tālāk, tomēr vispirms sevi redzam kā papildinājumu zviedru bankām", Manfrēds Bodins norādīja.

"Nord/LB" ir tā sauktā "Landesbank", kas 60% apmērā pieder trim Vācijas federālajām zemēm — Lejassaksijai, Meklenburgai—Priekšpomerānijai un Saksijai—Anhaltei. Darbības reģions ir Vācijas ziemeļi, un mītne atrodas Hanoverē.

Kopumā "Nord/LB" strādā 8000 darbinieku, un tā ir viena no Vācijas desmit lielākajām bankām. Tā nav globāla spēlētāja, taču tās tirgus aptver arī Ziemeļvalstis, Baltijas valstis un Poliju. Šī gada maijā "Nord/LB" nopirka Latvijas banku "Pirmā Banka" Rīgā un ir atvērusi biroju Viļņā.

Konkrētu plānu par jauniem pirkumiem Baltijas valstīs "Nord/LB" pašlaik nav, turpretī tā meklē telpas un personālu nodaļai, kas tiks atvērta Helsinkos.

Ziemeļvalstu tirgū "Nord/LB" specializēsies kā kreditors uzņēmumiem un projektiem zināmos rūpniecības sektoros.

"Viena no mūsu centrālajām jomām ir enerģētikas sektors, kur mēs plānojam ciešāku klātbūtni", teica "Nord/LB" izpilddirektors Zviedrijā Joahims Klaesons.

Polijā "Nord/LB" ir nopirkusi daļu no kādas mazākas bankas, taču arī Polijas tirgū "Nord/LB" netiecas kļūt par lielbanku.

"Darījumus vislabāk ir veikt sadarbībā ar lielākajām Polijas bankām", Manfrēds Bodins norādīja.

"Norddeutsche Landesbank" kopējie aktīvi gadu mijā sasniedza vairāk nekā 170 miljardus eiro, kas atbilst pāri par 1400 miljardiem zviedru kronu. To varam salīdzināt ar SEB , kuras aktīvi ir 1100 miljardi kronu.

Juhans Ēbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!