• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Atpūta pie jūras". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2000., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10064

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Baltijas jūras reģions meklē Eiropu"

Vēl šajā numurā

25.08.2000., Nr. 300/301

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Atpūta pie jūras"

"Izvestija"

— 2000.08.08.

Latvijas prezidente atvaļinājumu pavada Jaltā.

Tā iznācis, ka Vairas Vīķes — Freibergas viesošanās Jaltā ir sakritusi ar tur notiekošo neoficiālo Sadraudzības valstu līderu tikšanos. NVS prezidenti Jaltā ir savākušies arī pēc Leonīda Kučmas uzaicinājuma. Protams, nav skaidrs, par ko domāja Kučma, kad vienlaikus izsūtīja ielūgumus uz Jaltu gan Latvijas, gan Krievijas prezidentiem. Divu valstu attiecības pēdējā laikā attīstās kaut kādā dīvainā gultnē. Sen nav bijušas abu valstu oficiālo pārstāvju vizītes, un par tikšanos augstākajā līmenī, lai arī neformālu, var tikai sapņot. Latvijas prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga "Izvestija" paskaidroja: "NVS sanāksme un Latvijas prezidentes viesošanās Jaltā nav savā starpā saistīti", un līdz ar to nevar būt ne runas par Vairas Vīķes — Freibergas tikšanos ar Vladimiru Putinu. Tuvāko braucienu un tikšanos kārtība, taisnību sakot, drīzumā dos abiem prezidentiem iespēju parunāt. Viņu tikšanās var notikt septembra sākumā ANO sanāksmes laikā ASV, uzskata Latvijas ĀM.

Pašlaik Latvija arvien vairāk attīsta un nostiprina attiecības ar Ukrainu. Kā vērtības tika izvēlētas "suverenitāte, neatkarība un demokrātijas attīstība". Abu valstu līderi izteica gatavību atbalstīt viens otru, lai sasniegtu šos mērķus.

Abiem prezidentiem vēlreiz bija iespēja konstatēt faktu, ka "abu valstu attiecības atrodas ļoti labā līmenī, tiek uzturēti aktīvi sakari starp abu valstu pārstāvjiem".

Viktorija Sokolova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!