• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 25. janvāra noteikumi Nr. 58 "Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 19.jūnija noteikumos Nr.260 "Liftu drošības un tehniskās uzraudzības noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2005., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100415-grozijumi-ministru-kabineta-2001-gada-19-junija-noteikumos-nr-260-liftu-drosibas-un-tehniskas-uzraudzibas-noteikumi-

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.58

Grozījums Ministru kabineta 2004.gada 27.jūlija rīkojumā Nr.518 "Par pamatnostādnēm "Valsts investīciju programmas pieteikums 2005.-2009.gadam""

Vēl šajā numurā

28.01.2005., Nr. 16

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 58

Pieņemts: 25.01.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.58

Rīgā 2005.gada 25.janvārī (prot. Nr.6 8.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 19.jūnija noteikumos Nr.260 "Liftu drošības un tehniskās uzraudzības noteikumi"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību" 3.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 19.jūnija noteikumos Nr.260 "Liftu drošības un tehniskās uzraudzības noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 97.nr.; 2003, 176.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "pilnvarotā inspicēšanas institūcija" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "inspicēšanas institūcija" (attiecīgā locījumā).

2. Svītrot 2.6.apakšpunktu.

3. Izteikt 4. un 5.punktu šādā redakcijā:

"4. Ekonomikas ministrija sadarbībā ar attiecīgo standartu tehnisko komiteju iesaka sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts" saistībā ar šiem noteikumiem izstrādājamo, adaptējamo un piemērojamo standartu sarakstu.

5. Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts" iesniedz publicēšanai laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" to Latvijas nacionālo standartu sarakstu, kurus piemēro šo noteikumu prasību izpildei (turpmāk — piemērojamie standarti)."

4. Papildināt I nodaļu ar 5.1 un 5.2 punktu šādā redakcijā:

"5.1 Liftu tehniskās pārbaudes ir tiesīga veikt akreditēta institūcija, par kuru Ekonomikas ministrija ir publicējusi paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" (turpmāk — inspicēšanas institūcija), ja institūcija:

5.1. ir akreditēta Latvijas Nacionālajā akreditācijas birojā atbilstoši standarta LVS EN 45004 "Galvenie kritēriji dažāda veida institūcijām, kas veic inspekciju" un šo noteikumu prasībām;

5.2. ir apdrošinājusi savu civiltiesisko atbildību tādā apjomā, lai segtu kļūdaina vai nepatiesa atzinuma dēļ radušos iespējamos zaudējumus, kas sadarbībā ar institūcijas izvēlēto apdrošinātāju aprēķināti institūcijas darbības jomas risku novērtējumā.

5.2 Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs novērtē un regulāri pārbauda inspicēšanas institūcijas atbilstību šo noteikumu 5.punktā minētajām prasībām."

5. Aizstāt 7.punktā vārdu "uzstādītājs" ar vārdu "valdītājs".

6. Izteikt 9.punktu šādā redakcijā:

"9. Lifta valdītājs lifta pasei pievieno lifta atbilstības deklarāciju un lietošanas instrukciju (valsts valodā), kas izstrādātas saskaņā ar normatīvajiem aktiem par liftu uzstādīšanu."

7. Izteikt 11.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.1. lifta apkalpošanai pietiekamu skaitu personāla, kas ir apmācīts un instruēts saskaņā ar normatīvajiem aktiem par darba aizsardzības prasībām, lietojot darba aprīkojumu, kā arī nodrošina personāla apmācību darba aizsardzības jautājumos, ņemot vērā lifta konstrukciju un lietošanas apstākļus;".

8. Svītrot 11.6.apakšpunktu.

9. Aizstāt 15.1.apakšpunktā vārdu "atestēts" ar vārdiem "instruēts atbilstoši normatīvajiem aktiem par darba aizsardzības prasībām, lietojot darba aprīkojumu, un apmācību darba aizsardzības jautājumos".

10. Izteikt 16.punktu šādā redakcijā:

"16. Lifta apkalpojošo personālu drīkst norīkot darbā tikai ar tādiem liftiem, kuru lietošanā darbinieks ir apmācīts un instruēts atbilstoši normatīvajiem aktiem par darba aizsardzības prasībām, lietojot darba aprīkojumu, un apmācību darba aizsardzības jautājumos."

11. Svītrot 21.punktu.

12. Papildināt noteikumus ar 22.1 punktu šādā redakcijā:

"22.1 Inspicēšanas institūcija pārbaudes laikā plombē drošības ierīces. Uz plombas norāda inspicēšanas institūcijas akreditācijas numuru un plombas licēja identifikācijas datus."

13. Izteikt 49.11.apakšpunktu šādā redakcijā:

"49.11. izmantot neapmācītu un neinstruētu personālu, ja tas nestrādā tāda personāla tiešā uzraudzībā, kas ir apmācīts un instruēts atbilstoši normatīvajiem aktiem par darba aizsardzības prasībām;".

14. Svītrot 1.pielikumā vārdus "Ražotāja preču zīme (logo)".

15. Svītrot 1.pielikuma 30.punktu.

16. Svītrot 1.pielikumā vārdus

"Lifta ražošanas numurs _______________

Uzstādītāja paraksts un tā atšifrējums _______________________

Z.v.".

17. Izteikt 1.pielikuma 35.punktu šādā redakcijā:

"35. Pasei pievienoti un cauršūti šādi dokumenti (piemēram, lifta atbilstības deklarācija, lifta un tā drošības stāvokļa atbilstības apliecinājumi, lifta uzstādīšanas rasējumi, lifta elektrodzinēju vadības principiālā elektroshēma, lifta kinemātiskā shēma): ______________________________________________."

18. Svītrot 2.pielikumā vārdus "Ražotāja preču zīme (logo)".

19. Svītrot 2.pielikuma 31.punktu.

20. Svītrot 2.pielikumā vārdus

"Lifta ražošanas numurs _______________

Uzstādītāja paraksts un tā atšifrējums _______________________

Z.v.".

21. Izteikt 2.pielikuma 36.punktu šādā redakcijā:

"36. Pasei pievienoti un cauršūti šādi dokumenti (piemēram, lifta atbilstības deklarācija, lifta un tā drošības stāvokļa atbilstības apliecinājumi, lifta uzstādīšanas rasējumi, lifta elektrodzinēju vadības principiālā elektroshēma, lifta hidrauliskā shēma, lifta kinemātiskā shēma): ___________________________."

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministrs A.K.Kariņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!