• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sirēnas kārto eksāmenu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2005., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100191

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 26.janvārī

Vēl šajā numurā

26.01.2005., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sirēnas kārto eksāmenu

Šodien, 26.janvārī, Rīgā nodod ekspluatācijā pēdējās trīs iedzīvotāju apziņošanas sirēnas, arī Ogrē paredzēts pārbaudei iedarbināt trauksmes signālus.

SIRENA.PNG (98326 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Sirēnu sistēma nepieciešama, lai iedzīvotājus laikus brīdinātu par iespējamām briesmām un drošības apdraudējumu dabas, kā arī tehnogēno katastrofu vai to draudu, piemēram, plūdu, bīstamu vielu noplūdes, gadījumā.
Rīgā pavisam būs 23 sirēnas. Pēdējās trīs nodos ekspluatācijā šodien. Pulksten 11 galvaspilsētā būs iedarbināta visa sirēnu sistēma, lai pārbaudītu tās tehnisko gatavību un skaņas signāla dzirdamība. Divas no pēdējām trim sirēnām – Dzirciema ielā un Miglas ielā – gan tiks pārbaudītas pēcpusdienā, tātad vēlāk nekā visā Rīgā iedarbinātie trauksmes signāli. Šodien pēcpusdienā sirēnas iedarbinās arī Ogrē. Pilsētā trauksmes sirēnu pieņemšana bija iecerēta jau pirms Ziemassvētkiem, taču tehnisku iemeslu dēļ toreiz to nevarēja izdarīt.
Savukārt 1.februārī sirēnas pieskandēs Cēsis, Valmieru, Valku un Alūksni, bet vēl divas dienas vēlāk iedzīvotāju apziņošanas un trauksmes sirēnas iecerēts nodot ekspluatācijā Saldū un Liepājā. Līdz nākamā mēneša beigām paredzēts tās nodot ekspluatācijā arī Bauskā, Dobelē, Kuldīgā un Talsos.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests uzsver, ka šajās dienās iedzīvotājiem nav pamata satraukties, jo signalizēšanas iemesls ir pārbaude. Savukārt nākotnē, kad sirēnas katrā minētajā pilsētā būs starta gatavībā pildīt savu sūtību, izdzirdot trauksmes signālu, pirmām kārtām jāieslēdz radio vai televizors. Tur tiks pārraidīta informācija par varbūtējo apdraudējumu, sniegtas rekomendācijas par vēlamajiem aizsardzības pasākumiem un drošu uzvedību ekstremālos apstākļos.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!