• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kredītu dzēšana būs vienuviet. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2005., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100190

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kritiski vērtē "Pasažieru vilciena" darbību

Vēl šajā numurā

26.01.2005., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kredītu dzēšana būs vienuviet

Turpmāk ar studentiem izsniegto kredītu dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem un dzēšamo kredītu uzskaiti nodarbosies Studiju fonds, vakar, 25.janvārī, nolēma Ministru kabinets.
Valdība atbalstīja grozījumus Studiju fonda nolikumā un Ministru kabineta noteikumos par kārtību, kādā no valsts budžeta līdzekļiem tiek piešķirts un atmaksāts studējošo kredīts.
Atgādinām, ka studenti ir tiesīgi pieprasīt divu veidu kredītus – studējošā kredītu un studiju kredītu. Sākotnēji kredīti studentiem tika izsniegti no valsts budžeta līdzekļiem, bet kopš 2001.gada septembra – no kredītiestāžu līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu. Studiju un studējošo kreditēšanu reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos un noteiktajā kārtībā kredītus iespējams dzēst no valsts budžeta līdzekļiem.
Līdz šim kredītu no valsts budžeta līdzekļiem dzēšanu un dzēšamo kredītu uzskaiti nodrošināja gan Studiju fonds, gan Izglītības un zinātnes ministrija (IZM). Ministrijas pārziņā bija tikai no valsts budžeta līdzekļiem izsniegto studējošo kredītu dzēšana, savukārt Studiju fonds nodrošināja visu pārējo kredītu dzēšanu.
Studiju fonds ir IZM pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas īsteno vienotu studentu kreditēšanas politiku valstī. IZM uzskata, ka tādēļ ir lietderīgi visu kredītu dzēšanu organizēt vienuviet – Studiju fondā, līdz ar to atvieglojot kredītu ņēmējiem pieteikšanās procedūru kredītu dzēšanai, kā arī atslogojot IZM no pakļautības iestādei uzticētu funkciju veikšanas.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!