• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2005., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100184

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas zelta nezūdošais mirdzums

Vēl šajā numurā

26.01.2005., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Krievijas televīzijas kanāls “3 Kanal” komentārā par Latvijas Valsts prezidentes lēmumu braukt uz 9. maija svinībām, kā iemeslu minot to, ka Maskavā būs citu valstu līderi, uzsver, ka Uzvaras dienas svinībās prezidente piedalīties nevēloties. Tiek minēta Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas neapmierinātība ar Latvijas Valsts prezidentes paziņojumu. Krievijas televīzijas kanāls arī apgalvo, ka Latvijai esot “problēmas ar vēsturi”.

Poļu “Rzeczpospolita”: “Krievijas kultūras darbinieki un politiķi – to skaitā deviņpadsmit Valsts domes deputāti – adresējuši prokuratūrai vēstuli, kurā prasa aizliegt ebreju reliģisko un sabiedrisko organizāciju darbību Krievijā, jo uzskata tās par ekstrēmām.”

Krievijas “Vedomosti”: “Latvijas prezidentes gaidāmais Maskavas apmeklējums nekādi neietekmēs attieksmi pret 9. maiju.”

Vācijas “Frankfurter Allgemeine Zeitung”: “Politiķi līdz ar Stabilitātes paktu deva solījumu īstenot solīdu finanšu politiku, kas bija nepieciešams priekšnoteikums, lai iegūtu Vācijas, Austrijas un citu ES dalībvalstu iedzīvotāju uzticēšanos ES ekonomikas un valūtas politikas eksperimentam. Iespējams, ka bez Stabilitātes pakta eira vispār nebūtu ieraudzījusi dienasgaismu, taču toreiz dotie solījumi šodien vairs nav spēkā. Tagad daudzas Eiropas valdības vēlas mīkstināt budžeta deficīta noteikumus.”

Krievijas “Trud” apgalvo, ka Latvija “izkropļojot vēsturi”, jo “tiekot uzskatīts, ka pēc fašistiskās Vācijas okupācijas sākās padomju okupācija”. Tādam viedoklim neesot pamata. Tiek spriests arī par pieminekļu apgānīšanu Latvijā. 1997.gadā esot pieņemts “mīksts” spriedums pieminekļa apgānīšanas gadījumā. Latvijā tiekot attīstīta “uzvaras nomelnošanas kampaņa”.

Franču “Le Figaro”: “Francijas un Krievijas sadarbības padomes sēdē galvenie jautājumi bija Irāna, atomieroču izplatība, terorisms, kā arī jautājums par Krievijas iespējamo līdzdalību Eiropas drošības un aizsardzības politikā. Krievija attiecībās ar ES gribētu tādu pašu statusu, kāds tas ir starp Krieviju un NATO, taču šāda prasība savukārt izraisa neapmierinātību Baltijas valstīs.”

Krievijas “Krasnaja Zvezda” Igaunijas prezidenta vizīte Maskavā nosaukta par sensacionālu. Tiek arī paustas cerības, ka tā varētu izkustināt “iesalušās” Baltijas valstu un Krievijas attiecības.

ASV “The Washington Post”: “ASV prezidents Bušs februārī plāno tikties ar Vladimiru Putinu, kas izraisīs pretrunas abās valstīs, lai izceltu “labās personiskās attiecības”, kuras joprojām uztur un vēlas uzturēt ar “aplenkto” Putinu. “The Washington Post” autors uzskata, ka Buša uzdevums ir izraisīt “konstruktīvu ietekmi” uz Krievijas līderi, lai pagrieztu tā politiku “pareizā” virzienā un norādītu pašreizējā kursa aplamību.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!