• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Gruzijas parlamenta spīkeri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2005., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100107

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru

Vēl šajā numurā

25.01.2005., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Gruzijas parlamenta spīkeri

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga sestdien, 22.janvārī, Kijevā tikās ar Gruzijas parlamenta spīkeri Nino Burdžanadzi, uzsverot, ka Latviju un Gruziju vieno ciešas draudzības, atbalsta un sadarbības saites. Prezidente pauda lielu gandarījumu par tikšanos ar N.Burdžanadzi šajā Ukrainai vēsturiskajā brīdī pēc Oranžās revolūcijas, kas savā ziņā iedvesmu guvusi pēc Baltijas valstu Dziesmotās revolūcijas un Rožu revolūcijas Gruzijā. N.Burdžanadze atzīmēja, ka Gruzija vēlas veidot ļoti ciešas attiecības ar Latviju: “Baltijas valstis mums vienmēr bija ļoti nozīmīgs paraugs, kā veikt reformas, stiprināt demokrātiju, gūt attīstību, un mēs esam gandarīti, ka Latvija vienmēr atbalsta Gruziju divpusējā un starptautiskā mērogā, jo mums drauga plecs ir ļoti svarīgs.” Abas puses vienojās, ka Latvija turpinās pieredzes nodošanu Gruzijai par pārmaiņu procesa un reformu īstenošanu, eirointegrācijas pozitīvo un negatīvo pieredzi, kā arī turpinās aktīvi sadarboties starptautiskajās organizācijās.
N.Burdžanadze sīki informēja prezidenti par Gruzijas izaicinājumiem pēc Rožu revolūcijas, par mērķi kļūt par Eiropas Savienības asociēto valsti, kā arī būtiski tuvināties NATO. N.Burdžanadze arī uzsvēra, ka Gruzija vēlas, lai miera uzturēšanas operācijas pasaulē gūtu turpmāku starptautisku atbalstu.
Abas puses pārrunāja Baltijas jūras reģiona un Melnās jūras reģiona sadarbību un tās perspektīvas, tai skaitā demokrātisko vērtību stiprināšanu, politisko, ekonomisko un citu sadarbību.
Valsts prezidente sarunas nobeigumā uzsvēra, ka Gruzijā ir atzīstams progress un ka viņa ir gandarīta par spīkeres stāstīto, kādi ir Gruzijas mērķi un kā valsts plānojusi tos panākt. Viņa vēlreiz uzsvēra: “Latvija atbalstīs Gruziju visos iespējamos veidos gan politiski, gan morāli. Gruzija šodien iet to attīstības ceļu, ko Latvija ir gājusi, tāpēc mums ir pienākums un solidaritātes izjūta, kas mūs vada atbalstot Gruziju tās centienos tuvināties ES un NATO.”
Gruzijas parlamenta spīkere ielūdza Latvijas prezidenti apmeklēt Gruziju, un prezidente ar gandarījumu pieņēma ielūgumu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!