• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2024. gada 25. aprīļa likums "Grozījumi Kooperatīvo sabiedrību likumā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2024., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/op/2024/89.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Likums

Grozījumi Kredītiestāžu un ieguldījumu brokeru sabiedrību darbības atjaunošanas un noregulējuma likumā

Vēl šajā numurā

09.05.2024., Nr. 89

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 25.04.2024.

OP numurs: 2024/89.3

2024/89.3
RĪKI

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Kooperatīvo sabiedrību likumā

Izdarīt Kooperatīvo sabiedrību likumā (Latvijas Vēstnesis, 2018, 84. nr.; 2019, 111. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 8. panta pirmās daļas pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Sabiedrība var saņemt valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecībai un lauku attīstībai, ja tā ir ieguvusi atbilstības statusu un ja prasība par šo statusu noteikta attiecīgā atbalsta piešķiršanas jomu regulējošā normatīvajā aktā."

2. Papildināt 33. panta otro daļu ar 4.1 punktu šādā redakcijā:

"41) kārtību un termiņus, kādos biedri var izmantot tiesības balsot pirms biedru kopsapulces vai piedalīties un balsot biedru kopsapulcē, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus;".

3. Izslēgt 36. panta ceturto, piekto, sesto un septīto daļu.

4. Papildināt likumu ar 36.1 pantu šādā redakcijā:

"36.1 pants. Attālināta piedalīšanās un balsošana biedru kopsapulcē

(1) Valde pēc savas iniciatīvas vai gadījumā, kad to pieprasa vismaz 10 procenti no biedru kopskaita, vai gadījumā, kad tas paredzēts statūtos, nodrošina biedram tiesības piedalīties un balsot biedru kopsapulcē, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus. Biedra tiesības piedalīties un balsot kopsapulcē, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus, neierobežo tā tiesības piedalīties un balsot kopsapulcē klātienē.

(2) Valdei ir tiesības noteikt, ka biedru kopsapulce notiek tikai elektroniskā formā (biedri piedalās un balso, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus). Ja sabiedrībā ir izveidota padome, valdei ir nepieciešama padomes piekrišana kopsapulces organizēšanai tikai elektroniskā formā. Biedru kopsapulce tikai elektroniskā formā nenotiek, ja pret to iebilst vismaz 10 procenti no biedru kopskaita. Ja biedrs objektīvu iemeslu dēļ nevar piedalīties kopsapulcē, kas notiek tikai elektroniskā formā, valde nodrošina šim biedram iespēju kopsapulcē piedalīties klātienē.

(3) Valde pēc savas iniciatīvas vai gadījumā, kad tas paredzēts statūtos, nodrošina biedram tiesības balsot pirms kopsapulces rakstveidā, tostarp izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus, savu balsojumu nododot sabiedrībai ne vēlāk kā iepriekšējā dienā pirms kopsapulces. Ja sabiedrībā ir izveidota padome, valdei ir nepieciešama padomes piekrišana rakstveida balsojuma organizēšanai pirms kopsapulces. Sabiedrība nekavējoties nosūta biedram apstiprinājumu par rakstveida balsojuma saņemšanu, ja biedrs ir lūdzis šādu apstiprinājumu. Biedrs, kas balsojis pirms kopsapulces, drīkst balsot kopsapulcē klātienē vai izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus. Šādā gadījumā pirms kopsapulces nodotā balss ir anulējama.

(4) Prasības attiecībā uz biedru identifikāciju un kārtību, kādā biedri piedalās un balso biedru kopsapulcē, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus, vai balso pirms kopsapulces, nosaka statūtos vai deleģē to noteikt valdei.

(5) Valde nodrošina, ka kopsapulces norise un biedru balsojums, tostarp izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus, tiek ierakstīti un saglabāti datu nesējos. Tiesības iepazīties ar sapulces materiāliem ir biedriem, valdes un padomes locekļiem, revidentam un kompetentajām institūcijām.

(6) Biedrs, kurš balsojis pirms kopsapulces vai piedalās un balso kopsapulcē, izmantojot elektroniskos saziņas līdzekļus, ir uzskatāms par kopsapulcē klātesošu. Valde pirms balsojuma informē kopsapulces dalībniekus, kuri biedri ir balsojuši pirms kopsapulces, bet pēc balsošanas beigām publisko visu biedru balsojumus."

5. Aizstāt 39. panta trešajā daļā vārdus un skaitli "šā likuma 36. panta ceturtajā un sestajā daļā minētajā kārtībā" ar vārdiem "izmantojot elektroniskās saziņas līdzekļus vai balso pirms biedru kopsapulces".

6. Izteikt 43. panta piektās daļas otro teikumu šādā redakcijā:

"Pārstāvju tiesībām piemēro šā likuma 31., 32., 33., 34., 35., 36., 36.1, 37., 38., 39., 40., 41. un 42. pantu, izņemot 36. panta pirmo un otro daļu un 39. panta otro daļu."

7. Papildināt pārejas noteikumus ar 19. punktu šādā redakcijā:

"19. Šā likuma 33. panta otrās daļas 4.1 punkts, 36.1 pants (attiecībā uz attālinātu dalību un balsošanu biedru sapulcē) un 43. panta piektās daļas otrā teikuma jaunā redakcija, kā arī grozījums 36. pantā par ceturtās, piektās, sestās un septītās daļas izslēgšanu un grozījums 39. panta trešajā daļā stājas spēkā 2024. gada 1. jūlijā."

Likums Saeimā pieņemts 2024. gada 25. aprīlī.

Valsts prezidents E. Rinkēvičs

Rīgā 2024. gada 9. maijā

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!