• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2024/87.DA2): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2024., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/op/2024/87.DA2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

SIA "Gren Gulbene"...

Vēl šajā numurā

07.05.2024., Nr. 87

OP 2024/87.DA2
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 81 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Atkārtots pirmstiesas brīdinājums atbilstoši Dzīvojamo telpu īres likuma 27. pantam

Jūs, INESE ARNĪTE, zvērināta tiesu izpildītāja Jāņa Jonas klātbūtnē apliecinājāt, ka joprojām dzīvojat Kristīnes Avenas īpašumā Bērzu ielā 2, Garkalnē, Garkalnes pagasta, Ropažu novadā, kadastra Nr. 80600040072, par ko tika sastādīts akts pierādījumu nodrošināšanai.

Andis Avens tiesu izpildītāja klātbūtnē jums izskaidroja, ka nav izsniedzis jums tiesiski pamatotu pilnvarojumu un jūs esat kaut ko nepareizi sapratusi. (Personai ir tiesības lietot īrnieka īrēto dzīvojamo telpu tikai tad, ja tā ir iemitināta attiecīgajā dzīvojamā telpā Dzīvojamo telpu īres likuma 14. pantā noteiktajā kārtībā).

Tāpat A. Avens apstiprināja un izskaidroja jūsu klātbūtnē tiesu izpildītājam, ka tas nav viņa īpašums "uz papīra" un nav noformēts kā kopīpašums. (Līdz ar to viņam nav tiesiska pamata jūs tur izmitināt).

Atbilstoši Dzīvojamo telpu īres likuma 22. pantam 3) jūs apstiprinājāt, ka esat padarījuši pārējām personām (īpašniecei) dzīvošanu dzīvojamā mājā neiespējamu, jo esat aizņēmuši visu dzīvojamo telpu.

Līdz ar to, kad tiesu izpildītājs fiksēja faktu, ka esat informēta par situāciju, ka A. Avens nevar jūs tur likumīgi izmitināt, bet joprojām dzīvojat Kristīnes Avenas īpašumā, jūsu kā īrnieces attiecībās ar mājas īpašnieci iestājas nosacījums, ko nosaka Civillikuma 1488. panta pirmajā punktā noteiktais, - kad prasības tiesību uz darījuma pamata vispār un par tā izpildīšanu sevišķi likums dara atkarīgu no tā rakstiskās formas, tad, ja rakstisks akts nav sastādīts, jāievēro, ka darījumam, ko izpildījušas abas puses, ir tādas pašas sekas, kādas tam būtu, ja tas būtu uzrakstīts (..).

No fakta konstatēšanas akta Nr. 00155/083/2023‐AKT sastādīšanas dienas - 2023. gada 3. oktobra jūs neesat veikusi nekādus maksājumus par īpašuma izmantošanu. Ne arī izrādījusi interesi noslēgt rakstisku vienošanos ar īpašnieci. Uzskatāmi situācija ir atbilstoša Civillikuma 2125. pantam, un īres maksa ir atbilstoša Civillikuma 2120. pantam (pirmajam teikumam).

Jūsu īres parāds no 03.10.2023. ir 333,33 EUR mēnesī, neskaitot komunālos maksājumus (Tā ir trešā daļa no kopējās minimālās tirgus vērtības, izīrējot minēto īpašumu), un uz 2024. gada 3. maiju jūsu īres parāds sastāda 2333,31 EUR.

Lūdzu mēneša laikā to samaksāt uz īpašnieces kontu "Swedbank" AS (konta Nr. LV20HABA0551003199784), un mēneša laikā no publikācijas atbrīvojiet īpašumu, samaksājot arī tekošo mēnešu maksājumus līdz dienai, kad atbrīvosiet dzīvojamās telpas. Par izpildi paziņojiet īpašniecei rakstiski uz norādīto adresi saziņai - Klētnieciņi 2, Krimuldas pagasts, Siguldas novads, LV-2145.

Neizpildot saistības, tiks sniegta prasība tiesā gan par jau pieminētā parāda piedzīšanu (ieskaitot nokavējuma procentus), gan par kompensācijas piedziņu par visu laika periodu, ko lietojat īpašumu, nemaksājot īri, kā arī tiesāšanās izdevumi.

P.S. Jums pastāv iespēja slēgt ārpus tiesas kārtībā izlīgumu, Civillikuma 1881. panta izpratnē, ar īpašnieci, piedāvājot savu iespējamo parāda apmaksas grafiku un precizēt dzīvojamo telpu atbrīvošanas laiku.

Kristīne Avena

Paziņo zv. notāre I. Dreimane

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!